Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bogatstvosreca-zdravlje

Marketing

KAMENCI U ŽUČI


Ako su kamenci u žuči sitni, tj. veličine zrna kukuruza, moguće ih je izbaciti brzo i jednostavno, ali uz određene boli, na slijedeći način:
Jedan dan i jednu noć, 24 sata, ništa ne jesti. Zatim pripremiti mješavinu od 1 litre rasola (tekućine) od kiselog kupusa, 4 dcl maslinova ulja i soka od 4 limuna. Piti svakih 25 minuta po 1 dcl tekućine. Odmah će nastupiti bolovi i proljev i kamenci će biti izbačeni sa stolicom, najdulje za 4 do 5 sati, tj. dok se popije pri-premljeni lijek. Nakon što su kamenci izašli, 10 do 15 dana ne uzimati suho meso, kore od voća i povrća, sirovu zelen i sl. Za to vrijeme piti lagani čaj — dnevno 4 dcl — od mješavine jednakih količina konjogriza i kamilice.
Kako bi se izbacili kamenci iz žučnog mjehura, može se koristiti slijedeći čaj. Postupak dulje traje, ali bez boli. Na bolesniku je da odabere recepturu koju želi.
Sastav čaja:
30 g stabljike rosopasa
30 g kore i korijena krkovine
30 g cvjetova kamilice
30 g listova divlje nane
30 g iglica ariša
20 g samljevenog lanenog sjemena
20 g cvjetova i listova timijana
20 g puzave pirevme
Pripremanje i primjena čaja:
Trave jako usitniti i smiješati. U 1 litru proključale vode staviti 10 g mješavine i kuhati poklopljeno 1 minutu. Kad se čaj ohladi, procijediti ga u bocu i piti po 1 dcl prije i poslije jela i između obro-ka (oko 10 i 16 sati). Dnevno popiti 8 dcl čaja. Za vrijeme ručka i večere s hranom pojesti po 1 jušnu žlicu maslinova ulja.
Ishrana kao u hepatitisa (str. 220).
Veliki žučni kamenci moraju se odstraniti operativnim zahvatom. Poslije operacije voditi računa o ishrani: odbaciti jake začine, masnoće životinjskog porijekla te koru od voća i povrća.
ća.


Post je objavljen 16.04.2012. u 10:54 sati.