Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bogatstvosreca-zdravlje

Marketing

TRUDNICE — DA NE POVRAĆAJU

TRUDNICE — DA NE POVRAĆAJU

1. Usitniti i smiješati po 20 g listova matičnjaka i listova limuna. U 1/2 litre proključale vode staviti jušnu žlicu mješavine trava i kuhati poklopljeno 1/2 minute. Kad se čaj ohladi pije se u jednakim vremenskim razmacima po 1/2 dcl — dnevno 1/2 litre čaja.
2. Usitniti i smiješati po 20 g listova matičnjaka i listova i cvjetova vrijeska. U 1/2 litre proključale vode staviti 2 jušne žlice mješavine i kuhati 2 minute. Kad se čaj ohladi, procijediti ga i piti svakih 1/2 sata po 1/2 dcl.
UBOD OSE, PCELE 1 DRUGIH INSEKATA
Što hitnije izvaditi žaoku i ubodeno mjesto zagnjuriti u hladnu vodu, ili ga oblagati hladnim oblozima i mirovati.
Izvaditi žaoku te na ubodeno mjesto staviti kocku leda, ili neki drugi hladni predmet iz hladnjaka. Dobro će doći i hladan kamen.
Izvaditi žaoku, a ubodeno mjesto natrljati usitnjenim listovima peršuna i celera.
ZNOJENJE NOGU
1. Usitniti i smiješati po 50 g hrastove kore, orahovih listova i stucanih hrastovih žirova. U 4 litre proključale vode staviti 70 g mješavine trava i na laganoj vatri kuhati 10 minuta. Kad se ohladi, u neprocijeđenom uvarku držati noge oko 1/2 sata, a onda pustiti da se same posuše. Nositi pamučne čarape, sandale i šupljikavu obuću.
2. Svaku večer noge prati u hladnom uvarku od mješavine jed-nakih količina hrastovih i orahovih listova.
Izbjegavati gumenu, plastičnu i potpuno zatvorenu obuću.
ZUBOBOLJA
1. Usitniti i smiješati po 20 g listova kadulje, stabljike majčine dušice i korijena bijeloga sljeza. U 1 litru proključale vode staviti 15 g mješavine trava i kuhati poklopljeno 3 minute. Ohladiti poklopIjeno. Mlakim čajem mućkati i ispirati usta i zube u trajanju od otprilike 1/2 sata. Kadšto pustiti niz grlo malo čaja.
2. Pripremiti i upotrebljavati čaj na isti način kao u prvoj recepturi od mješavine trava: po 10 g timijana, crvotočine, majčine du-šice, pelina, kamilice i listova kupine.


Post je objavljen 16.04.2012. u 10:50 sati.