Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bogatstvosreca-zdravlje

Marketing

KONGESTIJA (»VALUNG«)



Suprotna je besvjestici jer dolazi do navale krvi u mozak. To se događa uglavnom punokrvnim osobama. U žena se bolest javlja kad su u prelaznom dobu, između 45. i 50. godine života a katkada i u kasnijoj dobi. Napad prolazi u znaku jake vrućine u glavi i crvenilu lica; bolesnicima blješti pred očima, zuji u ušima a javljaju se i vrtoglavice. To je stanje povezano s tjeskobom.
Liječenje
Sastav čaja:
30 g listova masline
30 g glogovih cvjetova
30 g plodova bijeloga gloga (gloginje)
30 g listova i cvjetova matičnjaka
20 g bijele imele
20 g kore žutike česmike
20 g listova i-užmarina
20 g stabljike gorušice
20 g stabljike rusomače
20 g stabljike brđanke
Pripremanje i primjena čaja:
Trave usitniti i smiješati. U 1 litru prokuhane i ohlađene vode preko noći namočiti 10 g mješavine trava. Ujutro poklopiti, staviti na laganu vatru da provri i dodati sok iz 1 limuna (ako je limun veći, dovoljna je i polovica). Dnevno popiti 1 litru čaja, (po 1 dcl prije i poslije jela, a preostali dio između obroka). Hranu pripre-mati na ulju ili biljnoj masti, sa što više zeleni. Jesti jako rasku-hanu hranu. Obroci treba da budu što manji.
Zabranjeno je pušiti cigarete, piti kavu, alkohol, jesti jako začinjena jela, konzervirane prerađevine, suhomesnate proizvode i masti životinjskog porijekla. Za vrijeme liječenja preporučuju se lagane šetnje na čistom zraku. Izbjegavati fizičko i psihičko na-prezanje. Ne odjevati se pretjerano toplo.
Umjesto navedenog čaja, koji služi kao osnovni lijek, može se koristiti čaj od trava:
40 g bijele imele
40 g cvjetova gloga
40 g stabljike rusomače
40 g listova masline (što starije masline)
Čaj se priprema i koristi kao prethodni.



Post je objavljen 16.04.2012. u 10:24 sati.