Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bogatstvosreca-zdravlje

Marketing

SUHA UPALA POREBRICE



Suha upala porebrice prepoznaje se uglavnom po bolovima i izrazitim šumovima u vidu pucketanja kod disanja. Sum nastaje zato što se oba lista porebrice, koji su obloženi vlaknastom tvari, međusobno trljaju i dodiruju.
Liječenje
Piti čaj od jedne mješavine trava.
Sastav čaja (1):
50 g stabljike bijele gorčice 50 g listova gaveza 30 g stabljike preslice 30 g listova i cvjetova podbijela 30 g listova i cvjetova kunice 20 g stabljike komorača 20 g listova muške bokvice 10 g stabljike timijana
Sastav čaja (2):
20 g listova gaveza
20 g žila koprive
20 g listova i sjemena komorača
20 g korijena konjogriza
20 g stabljike preslice
20 g stabljike timijana
20 g žila zečjeg tma
20 g listova peršuna
Pripremanje i primjena čajeva:
Trave jako usitniti i smiješati zajedno. U 1 1/2 litru proključale vode staviti 10 g mješavine trava i poklopljeno kuhati 1 minutu. Hladiti poklopljeno a zatina preliti u bocu i piti zaslađen medom ili šećerom 3 puta dnevno po 1 dcl prije i poslije jela. Ostatak popiti između obroka mnjesto vode.
Jesti čorbastu hranu sa što više divljeg zelja (tušta). Hrana treba da bude kalorična i manje slana. U ishrani koristiti što više crvenoga i bijeloga luka. Obroci češći, a količinom manji.
Od drugih sredstava koristiti rakiju za lagano masiranje grudi i ispod rebara nakon čega se posušuje toplim ručnikom. Zatim namazati mlakim kantarion uljem ili neslanom svinjskom mašću. Utopliti pamučnim krpama i leći. Kada se tijelo masira, valja paziti na ujednačenost toplote tijela, prostorije i sredstava za masi-ranje.
Zabranjeno je pušiti cigarete, piti alkohol i uzimati hladne na-pitke.


Post je objavljen 16.04.2012. u 10:11 sati.