Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/snowwhitebeautyful

Marketing

Šminkanje očiju: proljetni look

Prije nekoliko tjedana, par dana prije proljeća sam bila obećala da ću napraviti jedan proljetni look, koristeći vesele, proljetne boje, s daškom gotike. Kako ja svoja obećanja uvijek provodim u djelo tako sam se posvetila i ovom zadatku i danas kreirala jedan od lookova koji su aktualni ovog proljeća.

No, već na početku vam moram reći da nisam baš zadovoljna svojom izvedbom. Nisam zadovoljna iz više razloga:

1.) Sjenila koja sam koristila nisu dobre kvalitete i totalno su me razočarala

2.) Vani je bilo oblačno i samim time nije bila dobra ni svjetlost koja bi pokazala pravu kvalitetu ovog look-a, tako da s fotkama nisam zadovoljna

3.) Zbog loše svjetlosti ni editiranje fotografija mi nije moglo puno pomoći da look izgleda bolje, iako sam se maksimalno potrudila

I već kad sam bila spremna reći „Fuck it“ i pobrisati fotke sjetila sam se obećanja danog vama i odustala od svoje namjere. Prije nego krenem objašnjavati morat ću vas samo zamoliti za razumijevanje zbog nedostatka profesionalnosti i perfekcije.

Inače, ako imate sjenila dobre kvalitete ovaj look nije teško napraviti, procedura je prilično jednostavna, a ja ću sada krenuti s opisom ovog looka, navesti sjenila koja sam koristila te opisati proceduru korak po korak.

Budući da se radi o proljetnom looku odlučila sam se za ružičaste nijanse sjenila. Same ružičaste nikad ne nosim, no u kombinaciji s crnim sjenilom i tušem to je sasvim druga priča.

Za ovaj look sam koristila Maybelline sjenila u 4 boje. Radi se o maloj paleti sjenila koja sadrži bijelu, dvije nijanse ružičaste i sivo-crnu. Ime joj neću navoditi, sigurno ste je do sada već više puta vidjeli u dm-u jer se pojavila lani, a dolazi u nekoliko različitih boja. Ja sam se odlučila za ovu paletu zbog tamno ružičaste boje koja mi je trebala za neke lookove koje sam namjeravala kreirati, a nigdje nisam mogla pronaći tako intenzivnu ružičastu. No ubrzo nakon kupnje shvatila sam da sam pogriješila s odabirom. Sjenila su loše kvalitete, jako loše pigmentirana, truse se i kad se nanesu nemaju intenzitet. Iako sam paletu koristila i u prošlosti očito na greškama nisam ništa naučila. Lošu kvalitetu sjenila pripisivala sam uglavnom lošoj bazi za sjenilo (koja zapravo, uopće nije bila loša, nego jeftina), no kad sam danas istu stvar napravila i s MAC bazom shvatila sam da tu baza ne igra nikavu ulogu već se jednostavno radi o lošem sjenilu. Iskreno, čini mi se da su Maybelline sjenila jako loša jer ovo nije prvi put da me neko njihovo sjenilo razočaralo i nakon ovog iskustva čvrsto odlučujem da više NIKADA neću kupiti njihovo sjenilo. Dakle, radi se o sljedećem proizvodu:

Image Hosted by ImageShack.us
By morbidia86 at 2012-04-13

No, neka vas ovo ne obeshrabri jer ako slijedite korake koje ću sad navesti nećete pogriješti, samo izaberite sjenila dobre kvalitete koja vas dosada još nisu razočarala.

Pa počnimo:

1.) Nanesite bazu za sjenilo po cijelom kapku, sve do obrva, jer ćete i sjenilo nanositi sve do obrva
2.) Svijetlo ružičasto sjenilo nanesite po cijelom kapku (ako koristite ovo Maybelline sjenilo preporučujem vam da koristite spužvasti aplikator za ovaj dio jer ćete se kistom samo nepotrebno namučiti)

3.) Zatim pomoću malog kista za blendanje (iliti kista za konturiranje) nanesite tamno ružičasto sjenilo na sljedeći način: krenite od vanjskog kuta oka prema van, lagano praveći tzv „winged look“, a zatim ga nastavite nanositi po pregibu oka.

4.) Kad ste zadovoljni s oblikom ispunite ga sjenilom, a zatim ga lagano blendajte

5.) Ispod obrva nanesite malo bijelog sjenila (ili mat ili sedefasto, ovisi što preferirate) te pomoću velikog kista za blendanje još jednom blendajte ružičasto sjenilo kako biste ga spojili s bijelim

6.) Kad ste sve dobro izblendali uzmite tankim kistom malo crnog sjenila i nanesite ga na vanjski kut kapka preko već nanesenog ružičastog i malo na pregib (na pregibu pokrijte samo rubni dio, nemojte ići predaleko s njim)

7.) Blendajte crno sjenilo kako biste ga stopili s ružičastim (ovo „crno“ iz Maybelline palete zapravo uopće nije crno, a nakon nekog vremena se potpuno stopi s ružičastim da se jedva primjećuje)

8.) Zatim u unutarnji kut donjeg kapka (ispod oka) nanesite svijetloružičasto sjenilo koje ste koristili na početku

9.) Na vanjski dio kapka nanesite tamno ružičasto sjenilo, a zatim ga pomoću malog kista za blendanje spojite s istim ružičastim na gornjem kapku.

10.) Crnim tušem obrubite oči i izvucite lagano crtu prema van kako biste dobili „cat-eye“ look

11.) Isto vrijedi i za waterline: napravite mali špic u unutarnjem kutu oka (također cat-eye). Ako vam je tuš nezgodno nanositi na waterline onda vam savjetujem da za to koristite olovku

12.) Za kraj na trepavice nanesite dobru crnu maskaru kako bi vaše oči još više došle do izražaja

Image Hosted by ImageShack.us
By morbidia86 at 2012-04-13

Kao što vidite, ovaj look nije kompliciran, meni je jedino žao što mi vremenski uvjeti danas nisu išli na ruku, i iskreno, žao mi je što nisam koristila svoju novu paletu za ovaj look, no i s ovim sam se nakraju snašla.

Ovo, naravno, nije bio moj posljednji look koji objavljujem, bit će ih još, i to s puno boljim proizvodima, tako da razočaranja više neće naći svoje mjesto ovdje.

See ya later!


Post je objavljen 13.04.2012. u 22:08 sati.