Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/igniss

Marketing

Nisu sva tijela dobra tijela!

Nema ništa što feministi više mrze od ovoga: standardi (ponašanja, estetike i sl.), i muškarci koji se ne ispričavaju zbog onog što vole. Zbog toga u zadnje vrijeme i sve više cirkuliraju internetom slike o "prihvaćanju tijela". Ovaj put se (preko facebook stranice jedne modne agencije, a zatim kao bojni poklik drukčije populacije) raširila slika pet žena s "manje nego idealnim tijelima" i prikladnim objašnjenjem:

Još jedna od onih "ovo je više je sexy nego ovo" slika se širi ovog trena, tako da bi htjeli ponuditi alternativu. SVE žene su "prave" i ne može se na krivi način imati tijelo. Poljubac, Vanessa

Pogledajmo sada sliku koja će nam otkriti ekvivalenciju ovih žena atipične tjelesne građe:


("not" editiran u sliku)

S lijeva na desno, imamo:

1. Hodajući orijentalni tepih
2. Morbidno pretila djevojka
3. Vitka ljepotica neobično izduženog torza
4. Ogromna žena kojoj ne bi škodilo 10 kg manje
5. Nabildani cougar na steroidima

Nije ni čudo da nije za predstavnicu vitkosti izabrana neka koja nema nikakvu manu koja upada u oči. Kad bi na njenom mjestu bila vitka djevojka s normalnim proporcijama "pješčanog sata" koju žele gotovo svi muškarci......tada bi se ostale činile još gore u usporedbi s njom, a bilo bi jednostavno skandalozno dopustiti realnosti da poremeti našu priču, zar ne?

Svejedno, bilo bi glupo cjepidlačiti nad tih par centimetara nejednakosti na vitkoj plavuši, jer je ona unatoč toj sitnici toliko više sexy od drugih na slici da bi razlika u erekciji bila ogromna. I Miss Tepih (čije je tijelo ispod bizarnog pokrova sasvim prihvatljivo, da se ne hvatamo za sitnice) i Gđa Steorid (iako se većini muškaraca sviđa da žena vježba, većina ne želi milovati isklesane mišiće umjesto oblina) bi inspirirale zastavu na 4/5 četvrtine koplja. Ogromna s desna već ide teže, a na lijevoj strani...

Krivo tijelo, osim u zdravstvenom i seksualnom smislu, uistinu ne postoji. U svakom tijelu može biti dobar duh. Čak i s lošim tijelom se može imati sretan život i dobrog partnera, no pogrešno tijelo će uvijek ostati veliki minus. Iz nekog razloga je u ženskoj populaciji (i populaciji bijelih vitezova) sve aktivniji racionalizacijski hrčak koji ne dozvoljava da se to prihvaća kao negativna okolnost jer bi to zahtijevalo promjene. Skupina takvih hrčaka povezanih ponašenjem krda na internetu je sposobna prikladno ukloniti iz percepcije apsolutno bilo koju činjenicu koja im ne odgovara. Da nije toga, u javnosti bi bilo puno manje primjera deluzije (a mnogi bi nešto poduzeli na planu samo-poboljšanja umjesto da se tješe slikama poput gornje). Stoga, kao usluga onima koji bi pod utjecajem "pokreta za prihvaćanje tijela" mogli donijeti krive odluke, evo neke činjenice:

- Ljepota je objektivno mjerljiva
- Nikada u povijesti nije postojalo doba kada su se muškarcima sviđale debele žene (kao ni anoreksične)
- Idealan odnos struka i kukova je oko 0.7, a idealan BMI je oko 20.5
- Postoji seksualno tržište i manje-više je poznata vrijednost na njemu
- Svi mi, i muškarci i žene, smo na tom tržištu, ne postoji alternativa i da, moguće je imati tijelo na pogrešan način


Racionalizacija možda ipak još ne vlada svijetom. Na svu sreću, nisu baš sve žene pale na ovu dimnu zavjesu:Post je objavljen 11.04.2012. u 17:20 sati.