Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Woltino city

Vi već znate moje mišljenje o graffitima - bezvezno šaranje po uređenim fasadama i svim drugim uređenim javnim površinama smatram vandalizmom i poružnjivanjem grada, no isto tako nemam baš ništa protiv "zidne umjetnosti" kad se ona postavlja u suglasnosti sa vlasnicima odnosno kad se nalazi na neuređenoj/neurednoj površini i još k tome ima i nekog smisla, daje poruku prolaznicima (pa makar se mi ne slagali sa njome ... wink)

Sve to navedeno primjenjivo je i na navijačke graffite, na tisuće njih nagrđuje grad ... no isto tako postoje neki od njih koji služe na čast autorima i onima koje ti graffiti podržavaju (kao npr. onaj na Volovčici sa jubilarnom "Dinamovom" generacijom koja je osvojila Kup velesajamskih gradova ili pak čuveni u Prilazu baruna Filipovića sa tramvajem). A jedan od takvih uspješnijih je i relativno novi dodatak BBB-kolekciji murala koji se nalazi u Golikovoj ulici kod raskršća sa Hanamanovom.

Nema tu neke velike imovacije u vizualnom smislu ili pak u poruci, no zanimljivo je vidjeti trud kojim su autori na zidu oslikali karakteristične zagrebačke detalje ... a isto tako kako je u prizor uklopljena i antena (šteta što za nju nisu našli nekakav zgodan detalj kojim bi ona postala sastavni dio slike npr. kao dio TV-tornja na Sljemenu wink).

Primjetna je još jedna dosad neviđena "anglizacija", "Woltino" umjesto "Voltino", sad samo čekam da negdje uočim "Pupinowo" .... :opSnimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Čak je i čuveni "Hendrix" graffiti naslikan ... Snimio: Vanja


Ono što mi je posebno zanimljivo je usporedba tog murala sa "Konzumovom" reklamom kojom je popraćeno otvaranje centra Črnomerec za cjelonoćni rad. Kako vam se čine obje slike?

Meni je najzanimljiviej što su autori "Konzumove" ilustracije kroz grad razapeli nekakve žice, antene, što li, valjda da povećaju dramatičnost prizora? wink
(na ovoj fotki se te žice, na žalost, jedva vide)Iz jednog od ZET-ovih autobusa. Snimio: Vanja


Post je objavljen 11.04.2012. u 14:05 sati.