Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Novosti iz Taizéa

Taizé, 29. ožujka 2012.

Taizé: Na putu prema Uskrsu
Europski susret mladih u Rimu
Slovenija: Susret u Ljubljani
Bangladeš: Festival za djecu s ulice u Dhaki
Latvija i Estonija: Tražiti znakove nade
Pierre Teilhard de Chardin: Shvaćati svijet ozbiljno
Za dnevnik
Molitva

Taizé: Na putu prema Uskrsu

Proljeće je stiglo na brdo! Iako velike skupine mladih još nisu počele pristizati, približavanje Uskrsa se sve više i više osjeća. Među skupinama koje su posjetile Taizé proteklih dana bila su djeca iz okolice, u sklopu programa «Buđenje vjere» te skupina mladih Nijemaca s invaliditetom, sretnih što su se mogli uključiti u praktične zadatke i grupni rad. Jedan mladić je u njihovoj prisutnosti vidio «odraz radosti koja dolazi od Boga».

Pripreme za velike uskršnje susrete su započele i napreduju «punom parom». Uz pomoć mladih posjetitelja, podignuli smo više od pedeset velikih šatora, velika je kuhinja ponovno otvorena nakon zime, a volonteri se pripremaju za doček mladih i koordinaciju radnih timova.
Europski susret mladih u Rimu

Sljedeći Europski susret mladih održavat će se od 28. prosinca 2012. do 2. siječnja 2013.. Ovaj susret koji priprema Zajednica iz Taizéa u suradnji s Rimskom biskupijom, okupit će desetke tisuća mladih na novu etapu «Hodočašća povjerenja na Zemlji». ...
Slovenija: Susret u Ljubljani

Na poziv Biskupske konferencije Slovenije susret mladih održat će se u Ljubljani od 28. travnja do 1. svibnja 2012. ...
Bangladeš: Festival za djecu s ulice u Dhaki

Jedan od braće piše: Iako su prosinac i siječanj u Bangladešu najhladniji mjeseci u godini, nedavno smo, u jeku «bangladeške zime», po četvrti put održali festival za djecu ulice u glavnom gradu Dhaki. Dhaka je ogroman grad, s najmanje 15 milijuna stanovnika. ...
Latvija i Estonija: Tražiti znakove nade

Jedan od braće opisuje nedavni posjet Latviji i Estoniji ....
Pierre Teilhard de Chardin (1881-1955): Uzimati svijet za ozbiljno

Jedan od braće napisao je sljedeći osvrt o viziji Pierrea Teilharda de Chardina o važnosti ne odvajanja vjere od brige za ovaj svijet: Dijete čvrsto drži komad drveta u ruci. No, javlja mu se misao u glavi: drvo će na kraju istrunuti. Sada je zgrabio kamen, ali zna da je kamen, također, osuđen na raspadanje. Evo i željeznog predmeta. Konačno vjeruje da ima nešto što će odoljeti razgradnji. Kao dijete, Pierre Teilhard de Chardin, rođen 1881., imao je slično iskustvo. Tražio je nešto što bi moglo odoljeti smrti. ...
Za dnevnik

Veliki tjedan i Uskrs u Taizéu: zajedničke molitve
Veliki petak, 6 travnja: na poziv župe Saint Pierre de Chaillot, brat Alois će voditi 25. Križni put na Champs-Elysee.
Sljedeći međunarodni susreti kod braće iz Taizéa u Nairobiju održavat će se od 11. do 15. travnja te od 18. do 22. travnja.
Dva brata zajednice posjetit će Filipine od 25. travnja do 15. svibnja
Poljska: Sastanci za «pripremne točke» Europskih susreta održavat će se u Poznańu od 20. do 22. travnja te u Lublinu od 27. do 29. travnja.

Molitva

Vječni Bože, Ti si iznad svega što možemo zamisliti. No, u Isusu Kristu, kroz njegov siromašan život, po njegovoj smrti i uskrsnuću, dolaziš k nama. Dakle, poput njega, možemo te zvati «Oče» i živjeti u radosti i slobodi kao tvoja djeca.

Post je objavljen 06.04.2012. u 07:30 sati.