Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Prstenje u govnima - sloboda Jonathana Franzena

Napokon jedan zanimljiv američki roman, kod nas u kioscima i po pristupačnoj cijeni, 99 kuna za 519 stranica napetog štiva. U jednom momentu sam i zaplakao što je svakako preporuka. Odlično iznijansirani likovi, svatko je munjen na svoj način, zanimljiva tematika, uvijek aktualni problemi u doba moralnog relativizma, manipulacija idealistima i onima što pokušavaju nešto spasiti u shemi masovno promašenih života. Iako dobro barata govnima, igrom slučaja i prstenovi i oca i sina su završili u i oko njih, autor je po mom mišljenju zasrao sa uvjetno rečeno sretnim završetkom.
Ipak Franzenu se mora odati priznanje za majstorstvo vođenja priče, meni je samo kratko na početku dok se nije zalaufao bio malo dosadan, asocijacije na Tolstoja mogu biti u ovim vremenima samo kompliment, odnosi ptica i mački sjajno razjašnjeni, čitajte "Slobodu" ako je već ne možete doživjeti kao što nisu ni neki junaci ovog majstorskog djela.
Žao mi je samo što autor za boravka u Zagrebu nije imao dostojanstvenijeg sugovornika osim neizbježnog Ace Stankovića na nacionalnoj televiziji, puno je pitanja koja bih mu ja sad rado postavio...Post je objavljen 05.04.2012. u 23:10 sati.