Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

BRANKO STOJKOVIĆ: Ja mislim da Smiljan Berišić iz Hrsova NIJE KRIV !


FILJIĆ SE JE SAM KRIV ZA TO ŠTO MU SE DESILO - NAPADAO JE LJUDE IZ ČISTOG MIRA.

------------------------------------------------------------------------------------
Piše: Darko Marčinković
darko.marcinkovic@vecernji.net
04.04.2012 /

ROZO FILJIĆ SUMNJA U RAD ŽDO-A U BJELOVARU



Čovjek me pokušao ubiti, a policija ga nije čak ni saslušala
U kuću u Predavcu 12. prosinca upao je njegov znanac Smiljan Berišić iz Hrsova u općini Sveti Ivan Žabno i s nožem nasrnuo na njega. Nakon borbe obojica su završili u bolnici iz koje je Berišić otišao na svoj zahtjev i otputio se u Rusiju

– Kako je moguće da čovjek koji mi je došao u kuću i pokušao me ubiti nanoseći mi nožem čak devet ubodno-reznih rana, uopće ne bude priveden od strane policije i saslušan od državnog odvjetništva? Nije mi jasno zašto su ga pustili kao da se radi o bezazlenoj prijetnji, a ne o teškom kaznenom djelu - pita se Rozo Filjić iz Predavca pokraj Bjelovara iznoseći svoju nevjerojatnu priču. U njegovu kuću u Predavcu još 12. prosinca oko 21 sat upao je njegov znanac Smiljan Berišić iz Hrsova u općini Sveti Ivan Žabno i s nožem u ruci nasrnuo na njega dok je u društvu supruge, sestre i četvero malodobne djece, ne sluteći ništa, mirno gledao TV.

U žestokoj borbi u kojoj su mu upomoć priskočile supruga i sestra, Filjić je usprkos ozljedama uspio svladati napadača koji je u borbi i sam pretrpio ozljede. Pozvali su Hitnu pomoć i policiju nakon čega su obojica završili u bjelovarskoj bolnici.

– Treći dan otpušten sam iz bolnice, a od zajedničkog rođaka, koji ga je dovezao doma, doznao sam da je i Smiljan istu večer napustio bolnicu. Već rano ujutro otišao je za Beograd i koliko čujem sada je u Rusiji - čudeći se priča Filjić. Iz bjelovarske bolnice neslužbeno nam je potvrđeno da je Berišić otpušten 15. prosinca na vlastiti zahtjev. Prethodno su obavijestili policiju, no oni nisu reagirali tvrdeći da je daljnje postupanje u nadležnosti državnog odvjetništva koje se nije oglasilo.

Tek mjesec i pol kasnije, točnije 26. siječnja Županijsko državno odvjetništvo izdalo je nalog o provođenju istrage protiv Berišića zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstvo u pokušaju. O svemu tome zatražili smo očitovanje policije i nadležnog Županijskog državnog odvjetništva, no nažalost njihov odgovor ne nudi obrazloženje.
Tajno, ali sve po zakonu

– Postupanje državnog odvjetništva tijekom istrage je tajno, no napominjemo da u svim predmetima koje ima u radu postupa jedino i isključivo temeljem zakona i pravila struke - stoji u odgovoru Živka Slijepčevića, glasnogovornika ŽDO u Bjelovaru. Konzultirajući jedan od odvjetničkih ureda doznali smo da se osumnjičenim za pokušaj ubojstva u najvećem broju slučajeva izriče pritvor, no ipak zakon nudi i druge mogućnosti.

---------------------------------------------------
U Bjelovaru, 04. travnja 2012. godine

Vođa pokreta ŠTIT
BRANKO STOJKOVIĆ
http://crostojkovic1958.blog.hr
00 385 (0) 95 814 82 90
CROATIA / BJELOVAR
brankostojkovic152@yahoo.com
------------------------------------------

Post je objavljen 04.04.2012. u 17:42 sati.