Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvd-ostrna

Marketing

EKSKLUZIVNO DONOSIMO PRVI I JEDINI !!!

Vatrogasna Zajednica Grada bogatija za novi navalni kanader CL-419



U zrakoplovnu bazu „Bajer“ na Dugoselskom ribnjaku sletio je novonabavljeni, ukupno 25. hrvatski protupožarni zrakoplov-kanader kanadskog proizvođača „Bombardiramgdjestignem“ CL-419, što je novi službeni naziv za kanadere, nabavljen je izravnom ponudom a otplaćivat će se do kraja godine.



Gradonačelnik grada uručio je ključeve novog, trenutno najvećeg u Hrvatskoj vatrogasnog kanadera sa svom mogućom opremom i nadogradnjom, vrijednog oko 285 milijuna kuna, zapovjedniku Vatrogasne postrojbe grada . Kako je opremljeno i koje su mu mogućnosti, gradonačelniku će u toku dana prezentirali djelatnici Vatrogasne postrojbe.Budući da ovaj novi kanader marke „Bombardiramgdjestignem“ uz 60 tona vode ,5 tona pjene ima i putni prostor izvršit će se pokazna vježba-padobranski desant interventnih vatrogasaca u punoj spremi na dio naselja poznat kao „Pod Ruškom“ u M.Ostrni.Ispuštanje vodene bombe će biti na dijelu naselja Mlaka u V. Ostrni pa svi zainteresirani za pranje auta neka iste izvezu na čistinu u vremenu od 10:00 do 12:00.



- Višestruka je vrijednost ovog vatrogasnog zrakoplova i njegovo značenje za nas, ali i građane. Ono će smanjiti troškove održavanja starih cestovnih vozila jer ona više neče imati potrebe izlaziti na požare otvorenog prostora budući će se sve vršiti iz zraka, povećat će operativne mogućnosti Vatrogasne postrojbe i najznačajnije, povećat će sigurnost građana – istaknuo je zapovjednik VZ Grada. Naglasio je kako je ovo sredstvo kanadske proizvodnje,ali je kompletno opremljeno u Hrvatskoj.

Ovo je prvi kanader u našoj VZ ali se planira nabavka barem jednog airtractora svakom DVD –u .Buduči da kanaderi imaju plovke umjesto kotača neće se više izdvajati sredstva za izgradnju spremišta jer će isti koristiti sve vodene površine u okolici za parkiranje kao i za punjenje vodom.



- Zrakoplov je opremljen najsuvremenijom tehnologijom za gašenje požara, ali i druge intervencije. U njemu će na teren izlaziti ekipa od 9 vatrogasaca koja će na raspolaganju imati spremnik od 3 tisuće litara vode i 200 litara pjene. Ako uzmemo u obzir kako smo u prošloj godini imali 300-tinjak vatrogasnih intervencija u kojima je bio ugrožen život i imovina naših sugrađana, onda ovo sredstvo nikako nije trošak, već potreba. Stoga se zahvaljujem gradonačelniku, predsjedniku Gradskog vijeća i njihovim suradnicima što su u ovim kriznim vremenima dali suglasnost za nabavku jednog ovakvog zrakoplova – rekao je Zapovjednik.

Gradonačelnik je pohvalio rad Vatrogasne postrojbe koja u svojim redovima ima 52 profesionalna vatrogasca i ukupno 16 vozila, te im poželio da novo vozilo ipak što manje koriste.

- I u uvjetima velike materijalne oskudice Grad je pronašao sredstva za vozilo koje je zaista vrhunski opremljeno te će vam koristiti u svi mogućim intervencijama jer osim gašenja požara, vatrogasci često interveniraju i u pranju auta, elementarnim nepogodama i sl. No ja vam želim da ga što manje koristite. Zahvaljujem vam se na trudu i predanosti u poslu koji obavljate te na hrabrosti koju pritom pokazujete. Nje smo najviše bili svjesni tijekom velikih požara trave i niskog raslinja. Zbog hrabrosti koju su pritom iskazali neki su nagrađeni i priznanjima . Svjesni smo da se u svom poslu izlažete opasnostima i zato će vam Grad nastojati maksimalno olakšati obavljanje vaše dužnosti te i nadalje, u skladu s mogućnostima, osiguravati što bolje uvjete od vozila,kanadera te preko opreme – zaključio je gradonačelnik .

Autor :ALAŠ AKSLIRPAOVRP
(lazepročitaj otraga prema naprijedlaze)







Post je objavljen 01.04.2012. u 00:01 sati.