Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/plasticno-je-fantasticno

Marketing

FDA odgovara na anti-BPA kampanju

Američka agencija za hranu i lijekove (US Food and Drug Administration (FDA) očekuje da će do kraja ožujka ove godine odgovoriti na peticiju Vijeća za očuvanje prirodnih resursa (Natural Resources Defense Council (NRDC) za zabranu BPA u materijalima koji dolaze u kontakt s hranom.

"Cijelo vrijeme se oslanjamo na procjene stručnjaka FDA o sigurnosti BPA, a to ćemo i nastaviti, te javnosti odgovoriti temeljem svih dostupnih znanstvenih podataka, uključujući i podatke na koje se poziva NRDC" - rekao je dr. Steven Hentges član radne skupine Polikarbonati Američkog kemijskog vijeća (American Chemistry Council (ACC).

"BPA je jedna od najtemeljitije testiranih kemikalija koje se danas koriste i tijekom 40 godina prikupljeni su brojni podaci o sigurnosti te kemikalije u kontaktu s prehranom. Vladine agencije širom svijeta, temeljem znanstvenih istraživanja i dokaza, jedinstvene su u zaključku: da je BPA siguran za upotrebu u materijalima koji dolaze u kontakt s hranom".

U nedavno objavljenom istraživanju koje je financirano od Američke agencije za zaštitu okoliša (US Environmental Protection Agency (EPA), istraživači iz tri federalna laboratorija, uključujući i verifikaciju FDA agencije, ponovno su potvrdili da je vrlo malo vjerojatno da BPA može izazvati posljedice na ljudsko zdravlje zbog učinkovitosti i brzine kojom ljudski metabolizam iz organizma eliminira BPA.

Također, Svjetska zdravstvena organizacija (World Health Organization (WHO) je u rujnu 2011. organizirala panel diskusiju na kojoj je sudjelovalo 30 stručnjaka i isti su podržali daljnju upotrebu BPA u materijalima koji dolaze u kontakt s hranom.

Izvor: ACC News Release



Post je objavljen 31.03.2012. u 00:40 sati.