Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/severinomajkus

Marketing

Tko je Irena Sandler

Pogledajte ovu ženu i zapamtite je zauvijek!






Svijet nije nije postao takav samo sada, on je uvijek bio takav
Nagradu ne dobije uvijek onaj tko je dostojan i zaslužan.

Nedavno je u 98-oj godini umrla žena po imenu Irina Sandler.
Za vrijeme Drugog svjetskog rata ona je dobila posao u Varšavskom getu kao vodoinstalater-zavarivač.
U njoj su bili skriveni motivi.Budući da je bila Njemica ona je znala o planovima nacista po pitanju Židova.Na dnu svoje torbe za alat ona je počela iznositi djecu iz geta, a u zadnjem dijelu svog kamioneta

Imala je vreću u koju je sakrivala veću djecu . U zadnjem dijelu kamioneta ona je vozila i psa koga je naučila lajati kad gobi joj straža propuštala kamion kroz vrata geta. Vojnici, prirodno, nisu se htjeli zadržavati sa psom, koji je lajući prikrivao zvukove koje bi djeca mogla proizvesti. Za vrijeme te djelatnosti Irina je uspjela iznjeti iz geta i, samim tim spasiti 2500 djece. Nju su nacisti otkrili i žestoko je pretukli, slomivši joj i ruke i noge.

Irina je zapisala imena sve djece koju je spasila i taj popis čuvala u staklenoj boci zakopanoj ispod drveta u zadnjem dijelu svog dvorišta. Poslije rata ona je pokušala pronaći preživjele roditelje i okupiti obitelji . Ali većina njih je okončala život u plinskoj komori. Djeca, kojima je Irina pomogla bila su smještena u domove ili su bila usvojena.

Prošle godine Irina Sandler je bila nominirana za Nobelovu nagradu za mir. Nije je dobila.
Tu nagradu je dobio Al Gor – za slajd –šou o globalnom zatopljenju. A, u ovoj godini je tu nagradu dobio Barak Obama za svoja predizborna obećanja.

Ja ulažem mali trud da Vam pošaljem ovo pismo.Nadam se da ćete i Vi postupiti tako.

Prošlo je 65 godina od završetka Drugog svjetskog rata u Europi

Ovo elektronsko pismo je kao znak sjećanja na 6 milijuna židova, 20-tak milijuna Rusa, desetina milijuna kršćana i 1900 katoličkih svećenika ubijenih, streljanih, zlostavljanih, spaljenih, izmorenih gladju i poniženih.
Sada- kao nikada, posle izjava Iraka i Irana i drugih,čak i u blagoslovljenoj Europi – o tome da je Holokaust jednostavno mit, neophodno je učiniti sve da svijet ne bi zaboravio što se dogodilo, jer postoje neki koji bi to htjeli

Ovo je pismo namijenjeno 40 milijuna adresa. Postani karika u lancu sjećanja. Pomogni nama da ga pošaljemo cijelom svijetu. Razdijeli ovo svojim poznanicima i zamoli ih da ne prekidaju ovaj lanac.

Molim Vas , nemojte samo obrisati ovo pismo. Za njegovo preadresiranje nije potrebno više od minute ...


Post je objavljen 30.03.2012. u 18:08 sati.