Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/petrinjaglobe

Marketing

Gasimo Hrvatsku 31. ožujka u 20:30 za Sat za planet Zemlju





Sat za planet Zemlju svake se godine obilježava posljednje subote u ožujku od 20.30 do 21.30 sati. Ipak, akcijom "Više od sata" želi se postići da svojim malim aktivnostima dobrom stanju našeg planeta doprinosimo tijekom cijele godine.

Najveću svjetsku volontersku akciju Sat za planet Zemlju podržavaju ambasadori: KK Cedevita, Ivana i Marija Husar, Boris Banović i Ida Prester
Od Times Squarea do Dubrovačkih zidina, Bruneja do Litve, od najvišeg nebodera na planetu do inuitskog iglua, gaseći svjetla 31.ožujka svijet će još jednom proslaviti najveću ekološku svjetsku volontersku akciju - „Sat za planet Zemlju“.

U svijetu poznata kao Earth Hour, ova je akcija evoluirala od inicijative jednog grada 2007. godine, u veliki globalni pokret u kojem je samo prošle godine sudjelovao 5251 grad sa skoro dvije milijarde ljudi u 135 zemalja svijeta, na svih sedam kontinenata. Hrvatska će se i ove godine pridružiti akciji koju je prije šest godina osmislio WWF, jedna od najpriznatijih nevladinih organizacija za zaštitu prirode.

Ovogodišnji „Sat za planet Zemlju“ u Hrvatskoj će zamračiti pulsku Arenu, Zidine u Dubrovniku, riječku Trsatsku gradinu, splitsku rivu i južno pročelje Dioklecijanove palače, osječku Tvrđu, zagrebački Zrinjevac, cijelu Makarsku rivijeru... Sve će te znamenitosti, uz još brojne gradove, 31. ožujka u 20:30 sati na jedan sat utonuti u mrak te će Hrvatska tako postati dijelom najveće volonterske akcije na svijetu.


Ja hoću! A ti?
Ove godine akciju "Sat za planet Zemlju" prati kampanja „Ja hoću! A ti?“, koju je osmislila agencija Leo Burnett. Snimljeni su i televizijski spotovi koje ćemo narednih dana gledati na hrvatskim TV programima, a koje su snimili WWF-ovi ambasadori kampanje: košarkaši KK Cedevita, Ivana Husar Mlinac i Marija Husar Rimac, Boris Banović i Ida Prester.

Snimljena je i kampanja za društvene mreže, koju su izveli komičari iz Studija smijeha, a koja će još ovoga tjedna zaživjeti na internetu. Prvi od niza skečeva već možete pogledati na Facebook stranici Earth HOUR 60+ Croatia.


Ambasadori Sata za planet Zemlju
Ivana i Marija Husar, Ida Prester, Boris Banović i košarkaši KK Cedevita promotori su akcije Earth Hour
Na konferenciji za novinare održanoj u zagrebačkom hotelu Regent Esplanade predstavljeni su i ambasadori akcije: Ivana Husar Mlinac, Marija Husar Rimac, Ida Prester, Boris Banović i košarkaši KK Cedevita. Oni su ujedno snimili i spotove kojima pozivaju ljude da ugase svjetla 31. ožujka.
Kampanji su se pridružili i rezidenti komičari Studija Smijeha Marina Orsag i Goran Furjan, koji su snimili kampanju za društvene mreže - Žaruljaši.







Pripremile učenice 1.razreda: Aličić Dijana i Roksandić Petra



Post je objavljen 29.03.2012. u 08:55 sati.