Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

ZAMAGLJENA JOŠ JEDNA INVESTICIJA

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST



ZAMAGLJENA JOŠ JEDNA INVESTICIJA


http://www.zadarskilist.hr/clanci/09032012/brisevu-1550-metara-nogostupa-murvici-trg
http://www.zadarskilist.hr/clanci/19092011/u-poljica-brig-ulozeno-je-duplo--vise-nego-je-prihodovano


U Zadarskom listu 09. 03. 2012. godine objavljen je članak pod naslovom «Briševu 1550 metara nogostupa, Murvici trg» u kojem se navodi da projekt zajednički financiraju Županijska uprava za ceste Zadarske županije (u nastavku ŽUC) i Općina Poličnik. Izgradnja nogostupa iznosi ukupno 786.000,00 kuna, a općina Poličnik sudjeluje s iznosom od 494.000,00 kuna i ŽUC s 292.000,00 kuna.

U hvalospjevu izgradnje nogostupa načelnik općine Poličnik je nabrojio i brojne druge aktivnosti i projekte koje je općina predvidjela u svom ovogodišnjem proračunu i već ih početkom ove godine započela realizirati, a to su izgradnja nogostupa u naselju Briševo, izgradnja centralnog trga u Murvici Donjoj, izgradnja grobnica u Dračevcu Ninskom i infrastrukture u gospodarskoj zoni Murvica Donja i drugo.

Izgradnju nogostupa u Briševu izvodi poduzeće Ceste Zadarske županije, a u ugradnju električnih kablova u isti nogostup za uličnu javnu rasvjetu koji se financira iz općinskog proračuna je navodno uključen čak i općinski komunalni pogon.

Načelnik općine Poličnik je javnosti samo prikazao cijenu izgradnje nogostupa u naselju Briševo, a za druge aktivnosti koje radi i gradi općina Poličnik, kao i za glavne projekte na koje se navodno čeka samo potvrda, nije napisana niti jedna jedina brojka njihove vrijednosti. Išao je logikom što treba sve javnost znati, a to je naprimjer cijena izgradnje centralnog trga u Murvici Donjoj i tko ga radi te kolika je vrijednost izgradnje nogostupa u naselju Briševo. Vjerojatno niti ovo ne bi spomenuo da ovaj nogostup zajedničkim snagama, ali pod čudnim okolnostima ne financiraju ŽUC i općina Poličnik.

Prema procjeni ovlaštenih vještaka građevinske struke realna cijena radova izgradnje nogostupa u naselju Briševo u dužini 1550 metara iznosi ukupno oko 332.142,00 kuna. Postavlja se pitanje gdje je zamagljeno 453.858,00 kuna ?

Zato se kod izgradnje nogostupa u naselju Briševo nameću pitanja zašto:

- izgradnja nogostupa u naselju Briševo nije išla na javno nadmetanje, odnosno zašto se nije poštovao Zakon o javnoj nabavi?

- općina Poličnik nije izabrala najjeftinijeg izvoditelja ovih radova putem javnog nadmetanja?

- se izgradnja ovog nogostupa izvodi bez građevinske dozvole?

- je općina Poličnik odabrala najskupljeg izvoditelja ovih radova, a to je tvrtka Ceste Zadarske županije čiji su radovi u odnosu na procjenjene radove skuplji više od 200% ?

- je izgradnja nogostupa u Poljici Brig u duljini 1400 metara i širini 1,5 metra grad Nin stajala ukupno 300.000 kuna, a radove je izvelo komunalno poduzeće Komunalije i odvodnja d.o.o. Nin? – navedeno radi usporedbe cijene s cijenom izgradnje nogostupa u Briševu (članak u Zadarskom listu od dana 19.9.2011. godine pod naslovom «U Poljici Brig uloženo više nego prihodovano»).

- samo općinu Poličnik izgradnja ovog nogostupa u naselju Briševo stoji 494.000,00 kuna?

- je kod izgradnje ovog nogostupa uopće sudjelovala ŽUC sa svojih 292.000,00 kuna?

- je općina Poličnik u odnosu na procjenjenu vrijednost vještaka građevinske struke na izgradnji ovog nogostupa potrošila ni manje ni više nego 161.858,00 kuna?

Općina Poličnik i ŽUC su još jedan u nizu primjera kako se troši novac poreznih obveznika.


Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. Državnom odvjetništvu RH
4. USKOK-u


U Poličniku, 28. ožujka 2012. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK


Post je objavljen 28.03.2012. u 12:16 sati.