Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zaboland

Marketing

Lajati tuzno ili veselo

Netko kao da je procitao moj zadnjii blog. Jer Zaboland je za ne prepoznati. Cijeli ovaj tjedan, vedro, toplo, sunce, proljece u zraku, kao da si negdje drugdje. Kratki rukavi, suknje i cizme. Ovo zadnje vrijedi za hokejske familije, koje drze do mode ili statusa, a tu cizma ocito nesto znaci, iako meni jos uvijek nije jasno kak to izdrze.
Uglavnom vrijeme pravo proljetno, pticice pjevaju, ves mozes staviti vani da ti se susi, bez da ti ga za pola sata zalije lokalni pljusak. Terase se otvaraju i pale se rostilji. Gotovo da bi mogli cuti Animatore: Ljeto nam se vratilo.

A onda citas novine i nemres vjerovati u kakvoj mocvari zivis. U politici sve koso i naopako. Vlada je u krizi. Nizozemsku kritiziraju u Europi. Proracun je prekoracen za 4,5 posto umjesto dozvoljenih 3 posto, sto znaci da ce nakon mjera stednje od 18 miljardi eura, morati ustedjeti jos 8 milijardi. Kako i gdje? Nitko ne zna. Zdravstvo, skolstvo, cistaci strajkaju... I kakva je sad razlika izmedju HR i NL? Reklo bi se: Psi laju, karavane prolaze.

Mozda je ipak puno vaznije kakvo je vrijeme. Bilo je nazalost prekasno za moj fikus, ali vani na granama vidim pupoljci se otvaraju, grane zelene. Zivotna energija ulazi u njih i sve nas.


Post je objavljen 24.03.2012. u 19:30 sati.