Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/1000genijalnihstvari

Marketing

Čudesna stvar #113 - Pizdarije

Pizdarije
Znate na što mislim? Recimo, probdjeti noć. Ili na sjesti na prvi vlak koji kreće s kolodvora u trenutku kad na njega stigneš. Ili na otići nekamo na blef, samo s ruksakom.
Ili na prodivljati kroz grad, od početka do kraja, i zakočiti ujutro tek.
Ili se debelo u tridesetima odlučiti na letenje. Ili ronjenje. Ili na otkrivanje slikarskog talenta. Ili na sviranje. Ili na... nešto.

Znate? Stvari koje se ne rade. Koje ljudi preskaču da bi si uštedjeli kasnije nevolje. Male pogrešne odluke. Male nerazumnosti. Ono što smo spontano radili kao djeca i u mladosti, a onda, nakon udaranja glavom u nekoliko zidova, shvatili da nam je možda bolje bez toga. Namjerno izazivanje nevolje. Prkošenje onome kako bi trebalo i što se obično radi. I onome što su nam rekli da se treba izbjegavati. A ponekad i svima "njima" koji nam govore što je pametno, a što nije.

Pizdarije su one stvari koje kasnije usele u rečenice "sjećaš se onda kad..." i "ne mogu vjerovati da smo...". To su pizdarije. Ono čeg se sjećaš kad sve ono razumno klizne na svoje mjesto - ne u drugi, nego u dvjestoti plan.

Jednostavno - kao sacher torta nakon izvrsnog ručka. Može bez toga, stvarno može, ali ovako je puno, puno, puno bolje.

Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 22.03.2012. u 06:02 sati.