Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ap-placenici

Marketing

Eksperiment br.2


Jučer nam na teren izlazi kompletna desetina koja se uvježbava za jednu specijalnu plaćeničku zadaću. Cilj vježbe je uvježbati specifične postupke i procedure na terenu, te pronaći najučinkovitiji modus operandi tj. način djelovanja. S druge strane nalaze se suprostavljene stajaće snage od 23 borca, koje čini pet gostiju i ostatak od 18 Plaćenika. Umjesto razdvajanja ekipe na dva tima i zasebnog češljanja terena, ovaj put je odrađen nastup u širokoj liniji koja se protezala skoro kilometar. Na taj način je pokriven značajan dio terena i nije bilo potrebe za kruženje i obuhvate po istom. Dobro zamišljeno, no na žalost realizacija u praksi je otkrila više nedostataka ovog pristupa.

Plaćenici

Zbog brežuljkastog terena i gubitka vizualnog kontakta došlo je do pucanja linije tako da se desetina razbila na dva tima. U biti ponovio se scenarij sa prošlog treninga tj. izgubljena je borbena koordinacija između dvije skupine. Istodobno neprijatelj je ovaj put bio aktivniji sa slanjem ophodnji oko svoje baze, pa je jedna neprijateljska ophodnja uspješno iznenadila našu najveću grupu od pet boraca i eliminirala ih paljbom s leđa. Ostatak desetine je nakon toga bezuspješno kružio oko baze tražeći meku točku obrane, ali je nije pronašao. Međutim uskoro su našli njih, te ih izbacili iz igre. Sve u svemu, eksperiment broj dva pokazao je neke stvari koje ćemo testirati već na sljedećem treningu.

Plaćenici

Nakon tog prvog fajta koji je odrađen bez respawna, odrađena su još dva na principu osvoji bazu ili izbaci sve protivnike iz igre. Dvije mlade dame dobile su zadaću odabira pripadnika svoje postrojbe, te smo uskoro podijeljeni 16:17. Na žalost dosta rijedak teren onemogućio je prikriveno prikradanje, tako da se odmah moglo otkriti kretanje neprijatelja, kao i smjer njihovog pretežitog pritiska. Brzim prebacivanjem snaga sa boka na bok ostvarena je dominacija Majine ekipe, koja relativno brzo osvaja neprijateljsku bazu. Zbog odlaska gostiju, sljedeći fajt Laninu ekipu pojačavamo sa dvojicom 38-godišnjaka i r'n'r može opet početi. Ne znam jel razlog tome bio dolazak ove dvojice, ali drugi fajt se dobrano odužio, iako je na kraju pobjedu opet odnijela Majina ekipa. Pritom je zapovjednica druge skupine Lana "teško" ranjena pogotkom u nos, te lomom jednog krasno urešenog nokta. Ta krvava scena je toliko potresla većinu plaćenika, da smo fajt odlučili preseliti u kafić. Neki su morali ići ranije, ali prije toga je odrađena jedna brza piva, te dogovoren plan za sljedeći vikend. Pritom se osim nove taktike, mora testirati i novo postrojenje u Plaćeničkoj bazi.


Post je objavljen 19.03.2012. u 07:49 sati.