Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/medjugorskiglas

Marketing

Gospina godišnja poruka vidjelici Mirjani, 18. ožujka 2012. godine

Image and video hosting by TinyPic

Milost Gospina majčinskog posredništva

Bezgrješno Marijino srce, neukaljano posljedicom Evina lakovjerja, prožeto Božjom voljom, ispunjeno istinom, urešeno ljepotom rajske svjetlosti i obujmljeno glazbom žive riječi, neumorno poziva dječicu u Očev zagrljaj, u blijesak nepomućene radosti što svenazočna i vječna struji iz stvarnosti nebeske. Prečista je Majka naših neuprljanih duša, vjerna čuvarica milosrđa darovanog u sakramentu krštenja, kojim nas Gospodin oslobađa iz magluština zloga i poništava praroditeljske grijehe. Ako joj se potpunos predamo, ako joj posvetimo vlastite živote, ako je uzljubimo srcem i dušom, čuvat će nas od nasrtaja tame, od podmuklosti oca propasti, od laži i prevrtljivosti koje nam umnožavaju mlakost i podrivaju vjeru. Zaštitit će nas Gospa od svih naopakosti svijeta, od nečistih duhova koji nam se perfidno uvlače u srca preko školstva i zdravstva, preko prijetvornih proroka i bučnih medija, preko uzoholjene znanosti i liberalne teologije. Pripremit će nas za častan odlazak s ovoga svijeta, vodit će nas prema uskim vratima kroz koja se ulazi u život vječni. Dakako, to ne isključuje kušnje i patnje koje će nas pratiti u zemaljskom trajanju, poruge i omalovažavanja kojima će nas napadati protivnik od početka, progone i osude kojima će nas neprestano zasipati mržnje. Jer mnoga su srca, omamljena lažnim obećanjima, prihvatila načelo neodgovornosti i lagodnost življenja te iz slobodnog Božjeg ovčinjaka dragovoljno prešla u tamnicu zvjerinjaka, zamaskiranu blještavim paravanima iza kojih zjapi bijeda i pustoš, okljaštreni krajobraz tuge što vode u propast i nigdinu.
Ali zato imamo Uzoritu, posrednicu koja nas zagovara pred Božjim prijestoljem, odvjetnicu koja nas pred Svevišnjim opravdava zbog naših slabosti, sponu koja nas veže s Istinom, svjetionik koji nam obasjava put i ruke koje nas izvlače iz zamki napasnika. Dok god budemo zagledani u ljepotu Bezgrješnog srca, lakše ćemo prebroditi poteškoće i poniženja te stoički podnositi zlobu i zavist. Neće nam Gospodin, za razliku od zavodnikovih brjemena, nikada nametnuti križ koji ne možemo nositi. Ako se takvo što i dogodi, poslat će nam bližnjega da nam pomogne stići do cilja. Tek potpuno povjerenje u Božje milosrđe, krijepit će nas radošću i snagom kojom ćemo ustrajno koračati putem istine.

Image and video hosting by TinyPic

Bogočovjerk Isus Krist, naš Bog i brat, otkupitelj i spasitelj, Jaganjac Očev i sin Marijin, jednom zauvijek pobijedivši zloga, naučio nas je kako se oduprijeti zavodljivim podmetanjima. Svejedno, njegova pobjeda nad tamom i smrću neće nam puno pomoći ako sotonu prihvatimo za oca, ako se budemo hranili otrovom taštine, ako sbi namijenimo ulogu tužitelja i suca. Uzaludne su nam sve opomene i Božja dobrota ako se priklonimo poganstvu, ako veličamo prepredenost, ako trajemo s lažju na usnama i urotom u srcu, ako se uznosimo grijesima i kitimo lukavošću.
Nama je ugledati se na Onu koja je puna milosti i miline, oličenje poniznosti i poslušnosti, koja je na zemaljskom putu slijedila Božju volju, koja nam dohodi iz vječnosti da bi nas hrabrila i bodrila, da bi nas jačala u ustrajnosti vjere, da bi nas vodila Sinovu nauku i pomogla da ne pokleknemo pred silama tame, pred podmuklom planom raščovječenja što zatamnjuje svjetlost duša i odvaja srca od izvora jasnoće. Preklinje nas Gospa da joj se do kraja predamo, da se otvorimo melemu njezina glasa, da poslušamo riječi koje rastu iz njezina srca, da prihvatimo savjete koji su slap ljubavi i staza spasenja. Na nama je da se odlučimo hoćemo li i dalje biti djeca svijeta ili cvjetovi Marijini, hoćemo li se prikloniti prolaznosti ili se bez oklijevanja predati u ruke Djevičine. Nama je izabrati komu ćemo služiti i komu vjerovati, carstvu tame ili kraljevstvu radosti. Hoćemo li se danas odricati da bismo sutra imali ili imati danas da bismo u konačnici sve izgubili? Hoćemo li biti bitku za spas ili propast svijeta, hoćemo li biti vojska Marijina ili robovi zavodnikovi?! Hoćemo li postiti od ponuda zatornikovih ili se bez otpora predati sofisticiranoj laži? Ako se slijepo povodimo za zakonima svijeta, ako bez kritičnosti i zdravog razuma prihvatimo sve ono što nam nude službenici nečastivoga, Isusa ne možemo svjedočiti. Sjetimo se samo njegove kušnje u pustinji, provokativnih pitanja i nagovaranja kojima ga je zasipao lažac. Ni danas nije drukčije, okruženi smo istim zavitlavanjima kojima se pala ljudska narav, ako nije usidrena u mudrosti Božjoj, teško može oduprijeti.
Pozna Prečista naše slabosti, nedosljednosti i nemoć onih koji pokušavaju sjediti na dvama stolcima. Tek iskrena posveta Bezgrješnom srcu donosi ozdravljenje. Vrijeme oporavka može biti dugo i mukotrpno, promjene brže ili sporije, ali rezultati nikada ne izostaju. Proprcionalno našem molitvenom prijeteljevanju s Gospom, u srcu će blijedjeti užici svijeta, a rasti svjetlosni vodostaj uzbibane nebeske radosti. Ako se u donošenju bilo kakve odluke spontano upitamo što bi nam savjetovala Majka, znat ćemo da smo njezini i da joj u potpunosti pripadamo. Oni koji vole Mariju i s njom putuju dolinom suza, nikada joj ništa nažao neće učiniti jer znaju da bi naopakošću ranili Djevičino srce i odbacili ljubav Božju u kojoj ona cvjeta i diše.Post je objavljen 18.03.2012. u 18:21 sati.