Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Obavijest – subota 17. 03. 2012. – Velika Gorica

U subotu u 10 sati prije podneva doći ću u 'Uspon' u Matije Slatinskoga 4. Posložiti ću stolove i stolice i prirediti garniture za go. Možda mi se netko pridruži u tome.
Kao i često, to činim u nadi da će se okupiti ljudi željni igranja goa, te da tako u turnirskom nadmetanju provedemo oko pet podnevnih subotnjih sati.
Kao osnovnoškolac sam volio igrati šah. Okupili nas stariji da vide tko je kakav od nas klinaca u šahu. Bio sam pun želje za tom igrom i bila mi je velika čast i uzbuđenje kada sam čuo da sam određen u šahovsku reprezentaciju škole. Sa školskom reprezentacijom sam išao na Ribnjak gdje je bilo puno mojih vršnjaka željnih igranja šaha i pokazivanja šahovskih vještina.
U srednjoj sam školi nastavio igrati, ali nešto zreliji sa ptijateljima učenicima pokreće se školska šah-sekcija. Radili smo mjesečne školske biltene i organiziramo mnoge školske turnire za kategorije. Sve je to vodio Josip, najstariji među nama. Povezali smo se sa šahovskim savezom i uključili sa školskom šah-reprezentacijom u gradsku šahovsku ligu. Većina smo se učlanili u šah klub 'Mladost' i dodatno i tamo igrali.
Pored svega sam igrao i mnogo prijateljskih šah-partija sa prijateljem.
Peijatelj i ja smo bilježili ukupan rezultat stotina odigranih međusobnih partija. Njegovom smo voljom počeli igrati i go.
Uskoro se osniva i prvi go-klub u Hrvatskoj i mi smo među osnivačima.
Cijelo vrijeme me vodi slika mladih ljudi, a i onih starijih koji u zanosu nadigravajući se mislima igraju. Cijeli život nastojim stvarati uvjete za svećanosti na kojima se slavi razigrana misao. To su turniri.
Upoznao sam ljepote goa i posvetio se njemu. Vidim u mislima ljude kako ga sa zanosom igraju. Stvaram mogućnosti za to. Da li je to samo moj san?
I ovu ću subotu čekati da vidim koliko će nas doći. Da li će se pojaviti netko sasma novi i obadovati nas pet ili šest redovnih?
Zvonko mi zna u šali nabaciti: ' Sada će doći pun autobus iz Mađarske na ovaj turnir.' Samo se nasmijemo. Shvatili smo kako ovdje baš i nema mnogo sanjalica.



Ovu ću subotu opet čekati, a oko pola 11 čemo pokrenuti prvo kolo turnira. U blogu će se vidjeti koliko nas je bilo. Naravno, vidjeti će oni koji svrate; namjerno ili zalutaju. Svatko je dobrodošao na turnir.

bl. Muradenu


Post je objavljen 16.03.2012. u 12:20 sati.