Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/strahodletenja

Marketing

čokokoko vijenac... iz namaštenog kalupa :D

sad se prvo možemo diviti tome kako izgleda kolač kad se ispeče u namaštenom kalupu

divljenje 1



divljenje 2



divljenje 3



divljenje 4



sad dosta divljenja, nije sve u formi, ima više u sadržaju :P htjela sam sad malo zabrazditi u nekakve usporedbe, ali ajde neću, danas ću se zadržati samo na hrani :P



meni je puno ukusniji bio moj čokominti eksperiment nego ovaj vijenac po receptu ne znam odakle, iz nekog časopisa bogtepita otkad...godinama skupljam recepte, da ne kažem desetljećima, to ružno zvuči....puno sam ih i pobacala zaključivši da ih vjerojatno neću nikad isprobati...što je možda bila i pogrešna odluka, možda sam pobacala krive recepte, a kako sad kuham i pečem po principu - hoću uvijek nešto novo i drugačije jer ne želim ostatak života jesti stalno jedna te ista jela (neću ni ovdje u usporedbe :P) - recepti mi dobro dođu za ideje

ovom čokoladno kokosastom vijencu fali malo duše, previše kokosa po meni, previše i mrvica, trebalo bi to srezati da kolač bude mekši i sočniji

da ne duljim više, još sam na oporavku, evo vam recept



sastojci:

140 g putra
170 g šećera
120 g čokolade
8 jaja
170 g kokosovog brašna
70 g mrvica
rum za namočiti mrvice

1 dl slatkog vrhnja
2 žlice mlijeka
2 žličice instant kakaa
3 žličice šećera u prahu
1 vanilin šećer



priprema:

miješajte otopljenu čokoladu s putrom i šećerom, dodajte jedan po jedan žumanjak i dobro izmiješajte, dodajte kokos i namočene mrvice, kad ste dobro izmiješali, a malo je pregusto, umiješajte snijeg od bjelanjaka, uliti u, ovog puta namašteni, kalup i peći na 175°C oko 30 minuta, probajte čačkalicom

za premaz, sve sastojke osim vrhnja zagrijavati da se otope, kad se ohladi dodati u vrhnje i istući u kremastu smjesu



i glazbena podloga današnjeg posta....s ključnim stihom....radiš ono što ne voliš...i zato si stalno bolesna :P




Post je objavljen 15.03.2012. u 11:13 sati.