Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/severinomajkus

Marketing

PARISKA KOMUNA, 18.3.- 28.5. 1871. GODINE
Povodom 141. godisnjice Pariske komune, prilika, mozda, da se prvo potsjetimo na trideset hiljada zrtava, koje je iza sebe ostavila burzujska demokracija , otkrivsi time jos tada svoju pravu koljacku narav, kad god nastupi neki drustveni potres, koji ugrozava njen opstajuci parazitski kukavicluk, kojeg Marx znanstveno nabada na analiticku iglu kao parazitskog kukca nazvanog Visak Vrijednosti. Burzoazija, u zanosu sto je tada izvojevala jednu drustvenu bitku iskljucivim nasiljem, jos danas uspjesno dominira gotovo u svim drustvenim djelatnostima suvremenog svijeta , od Thiera preko Bismarka, do Staljina , Hitlera i korporacijskog IMF-a predvodjenim takozvanim Chicago's Bad Boys-ima . Pinoche-a, Regana, Busha seniora i juniora, Thacherice, Jelcina i kineskog Hu-a, te se odrzava iskljucivo vlastitom blefom promoviranja politicke demokracije, kojom se cini neprozirnom za obicno ljudsko oko njena ekonomska tiranija.
Vrijeme mozda nastupa da se danasnji covjek probudi iz svojih dugih nocnih mora , kojim ga burzujsko vjesticarenje obmanjuje svojim : „abra- kadabra „ liberalne demokracije, preokrecujuci ga iz jedne halucinacije u drugu, iz nacionalne u ideolosku, iz ideoloske u vjersku, sve -kako bi i dalje ostao taj okrnjeni ljudski mucak bez svog daljnjeg razvojnog potencijala prema covjeku kao takvom, i koji je napokom, svojim tehnoloskim ostvarenjima teoretski nadvladao materjalnu nestasicu i stvorio uvjete opceg izobilja za citavu ljudsku zajednicu.
Prilika, takodjer da se podsjetimo na Komunare, koji su to isto osjecali u svom nedozrelom vremenu, i koje jos nije naslucivalo samu spicu jednog manijakalnog burzujskog holokausta nad covjekom dvadesetog stoljeca, po cijeni da i sama u njemu nestane , predavsi tako sudbinu covjecanstva u ruke svojim patoloskim izdancima Hitlera, Staljina i Busha, devalvirajuci dotadasnjeg dostojanstvenog Communara u danasnjeg izrodjenog Komunjaru : jedne od najgrotesknije evolucijske regresije u povijesti ljudskog roda.

„Propalo mu poduzece pa je otvorio banku“
„Hrvatski Barba Luka“
„Kineski (komunisticki) zastupnici najbogatiji su na svijetu: Njih 70 ima 89,9 milijardi dolara. Cijeli vrh SAD-a ima 'samo' 7,5 milijardi“
„S Isusom, jer me promijenio iz dna duse“



Post je objavljen 14.03.2012. u 13:28 sati.