Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/doninsvijet

Marketing

SMRT FAŠIZMU, SLOBODA NARODU!

"Ministar i prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić na pitanje kakva će biti uloga Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija odgovorio je: "On je instrument, sredstvo preko kojeg ćemo sve to realizirati. Služit će da snimimo naš potencijal i da imamo na oku sve investicije, sve što je u vezi s državom. Za to smo u Vladi zaduženi Linić i ja. To je Gestapo u investicijama. A sama činjenica da netko prati investicije i da smo počeli s uvođenjem reda u javne nabave, potaknut će drukčije ponašanje", rekao je."


Šteta što nam to nije najavio prije izbora. Vidim da se većinska stranka u vladajućoj koaliciji ne ograđuje od te izjave. Očito im je to prihvatljivo..

Osjećam se prevareno! Ja sam bila uvjerena da svoj glas dajem antifašistima... a ne onima kojima je Gestapo uzor kada govore o uvođenju reda.

Iz Nacionala:
"Ratko Maričić, predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske, priznaje kako nije ni čuo za Čačićeve asocijacije na Gestapo. "Vjerujem kako je htio reći kako će biti strog kad se radi o investicijama, kako nije mislio na zločine što su ih činili pripadnici Gestapa. Ali, nije to bilo zgodno, osobno nikad ne bih u pozitivnom smislu govorio o bilo čemu što ima veze s fašistima i nacistima", kazao je Maričić."

Sramotno je da predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH staje u obranu ovakve izjave objašnjavajući što je Čačić navodno mislio i samo sramežljivo dodaje kako to nije zgodno.
Ministri nisu pjesnici pa bi se mi trebali baviti analiziranjem onoga što su oni mislili, a rekli su nešto drugo.

Niti smo vidoviti da bi mogli čitati navodne pozitivne poruke iz negativnih izjava. Političari su dužni pisati i govoriti jasno, glasno i svima razumljivo.... Kao što su se dužni držati propisa ove zemlje.
Gospodinu Čačiću ZOR nije Sveto pismo, krši važeće propise političkim kadroviranjem bez natječaja, a sada se ruga antifašizmu i Ustavu RH.
Uostalom... zašto bi nas, potomke onih koji su dali život u borbi protiv fašizma trebalo biti briga što vjeruje gospodin Maričić da je mislio gospodin Čačić?!!! O svojoj vjeri neka raspravlja tamo gdje je tome mjesto.... a funkcijom koju obnaša dužan je oštro osuditi ovakve izjave! Ovom izjavom nanesena je uvreda svima nama kojima su fašističke metode neprihvatljive kada sanjamo budućnost svoje domovine. U Hrvatskoj je odavno pobjedio antifašizam.... ali izgleda da neki još i danas žale za načinom na koji je djelovao Gestapo.


Post je objavljen 13.03.2012. u 09:48 sati.