Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvd-kupjak

Marketing

Požar na području Krasice

Požar otvorenog prostora buknuo je u petak 9. 3.u ranojutarnjim satima u blizini željezničke pruge na Meji, a potom se proširio prema Krasici i Praputnjaku u zaleđu Bakra. Vatrogascima na terenu gašenje je otežavao jak vjetar, zbog čega nisu mogli uzletjeti kanaderi. Na zahvaćenoj površini uglavnom je gorjelo nisko raslinje i trava. Na gašenju požara sudjelovali su uz JVP Rijeka i sva okolna dobrovoljna vatrogasna društva.
U popodnevnim satima zatražena je ispomoć i iz goranskih DVD-a. Po zapovjedi zapovjednika VZO petorica članova DVD-a Kupjak s kombi vozilom pridružuju se članovima DVD-a Ravna Gora i Stari laz te u 15,30 kreću prema Meji.
Na požaru smo taktički raspoređeni uz cestu i u širini svog koridora sprječavamo prelazak vatre na drugu stranu ceste. Koristimo oba vitla za brzu navalu te smo za te svrhe ukupno potrošili dva spremnika vode 2x500l. Zajedničkim snagama svih vatrogasaca na požarištu, požar je lokaliziran do večernjih sati. U 21,20 prema zapovjedi odlazimo s požarišta i vraćamo se u spremište.

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 10.03.2012. u 17:34 sati.