Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/najbrze-vijesti

Marketing

Evo tko je otkucao Anonymouse!

Hectora Xaviera Monsegura FBI nije trebao dugo nagovarati da prijeđe na njihovu stranu i postane vrlo dragocjen doušnik, otkrili su sudski dokumenti objavljeni u četvrtak. Uz pomoć 28-godišnjeg hakera uhićena su petorica hakera iz skupine LulzSec, ogranka Anonymousa.

Hector Xavier Monsegur, poznat i kao Sabu, uhićen je u lipnju prošle godine u svom stanu u New Yorku. Pušten je dan nakon uhićenja uz jamčevinu od 50 tisuća dolara te je priznao krivnju za 12 računalnih zločina za koje je bio optužen u četiri savezne države. Odmah je počeo surađivati, a ponekad je radio i cijele noći kako bi FBI-ju pomogao u hvatanju svojih donedavnih kolega koje se tereti za milijunske štete vladama, bankama i korporacijama.

"Branjenik je proaktivno surađivao s vladom doslovno od dana kad je uhićen", ispričao je pomoćnik državnog odvjetnika James Pastore sutkinji federalnog suda u Manhattanu Loretti Preska.

Detalji dogovora nepoznati

Detalji dogovora koje je Monsegur postigao s vlastima, poput informacije o tome koliko mu je smanjena zatvorska kazna, zasad su ostali tajnom. Osim Monsegura, "pao" je Jeremy Hammond, poznat i kao Anarchaos, koji je uhićen u Chicagu, a optuženi su i Donncha O'Cearrbhail (19) i Darren Martyn (25) iz Irske te Jake Davis (19) i Ryan Ackroyd (23) iz Velike Britanije.

Monsegur je kao vođa LulzSeca preuzeo odgovornost za napade na stranice eBaya, PayPala, MasterCarda i Vise između prosinca 2010. i lipnja 2011. godine. Mogao bi dobiti do 122 godine zatvora, no federalni tužitelji smatraju da unatoč teškim optužbama treba ostati na slobodi pod jamčevinom i pod nadzorom FBI-ja.

Danas.hr

Post je objavljen 10.03.2012. u 08:06 sati.