Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/igniss

Marketing

Tehnika "pristani i pojačaj" (P&P)

Jedan od skoro nepogrešivih maneva Igre je definitivno tehnika "pristani i pojačaj", koju ćemo ovdje nazvati P&P. (Originalni engleski naziv je "Agree and amplify", ili A&A".) Dok neki manevri, poput dvostrukog komplimenta, spadaju u vrlo specifične situacije i mogu lako eksplodirati kada ih netko neiskusan ide grubo primjenjivati, P&P je u boljoj poziciji zato što spada u humor. Za razliku od macho samopouzdanja, blage arogancije i sl., svi vole humor. A bit P&P-a je elegantno okrenuti dio razgovora u zabavu. Zabavni ljudi su privlačni, što ne moram ni napominjati.

No najvažnija i najskrivenija upotreba P&P-a leži ne u zabavi, već u Alfa, samopouzdanoj osobnosti, te u prolasku drama testova poput ovog. Opušteno skretanje razgovora u apsurdno i zabavno umjesto dosadnog ili neugodnog je vrlo lak način za pokazivanje svoje vrijednosti i samopouzdanja. Nemoj pretjerivati i zasipati je P&P-om u svakoj rečenici, no uvijek ga imaj na umu kao vrlo dobru opciju za kad želiš "začiniti" razgovor. P&P se može sastojati i od šale na svoj račun i od očito pretjeranog hvaljenja. Navest ću neke primjere (primjeri označeni s * znači da su potvrđeno doveli do uspjeha)

Ona: Kada si se zadnji put seksao?
Neodoljivi vrag: *spuštenog pogleda* Nikada. Moj san je da ću se jednog dana držati za ruke s curom.


Bez brige, razmišljat će o tome da ti pomogne

Ona: (online dating) Jesi li siguran da me želiš upoznati? Što ako sam stari, čudni stalker iz Mongolije?
Neodoljivi vrag: Bio bi još sretniji nego da si djevojka, ne poznam nijednog Mongola i imam duboko poštovanje prema Džingis-kanu.

Ona: Sigurno to govoriš svakoj.
Neodoljivi vrag: Samo svakoj trećoj. *

Ona: Jesi li ti igrač?
Neodoljivi vrag: Naravno! Igram Warcraft III.

Ona: Prenizak si za mene.
Neodoljivi vrag: Ne brini, visok sam tamo gdje je bitno.

Ona: Kako si se od toga osjećao?
Neodoljivi vrag: ... gladno... ponekad i žedno...

Ona: To nije bilo kavalirski/ljubazno.
Neodoljivi vrag: Znam, baš sam izašao iz zatvora jer nisam curi izvukao stolicu. *

Ona: Hvala ali imam momka.
Neodoljivi vrag: Ako budem dobar, hoćeš me pozvati na vjenčanje? *

Ako nisi upoznat s ovom tehnikom ili ti se ne čini da si je ikada upotrijebio, uzmi komad papira i zapiši razna "provokativna" ili zabavna pitanja koja su te žene pitale na spojevima i prije njih. Tretiraj to gotovo kao križaljku dok ispisuješ svoj P&P odgovor za svaku. Ne moraš ih učiti napamet, ali s vremenom ćeš ih itekako znati, ili ćeš znati u kojem smjeru krenuti. I tako će jednog dana ona biti tek napola kroz "izjavu", a ti ćeš već imati odgovor... i osjećat ćeš da imaš kontrolu i da je to početak nečeg lijepoga.

Post je objavljen 09.03.2012. u 18:30 sati.