Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

Crkva ljubavi i Marija Magdalena


kako se zoveš vjetre? kako ti je ime?
šapni ga i ljubav tvoju nosit ću u srcu..vječno...

ko njegovu..

šumit će more po njem, nosit će ga vali,
zaborava neće biti..

pjena što se diže dok praska oluja,
sjajit će sjajem imena tvoga..

gordi vali ...


podaj vjetre ljubav svoju djeci svijeta,
djeci na buđenje..

neka i ona slute da odgovor zna samo vjetar,
i da kose moje čekaju na njega..love,

mCRKVA LJUBAVI I MARIJA MAGDALENA

Bogumili su sačuvali autentičnu (originalnu) predaju o Mariji Magdaleni kao velikoj pomazanici crkve ljubavi. Njih nije toliko interesiralo porijeklo Magdalene (bludnica li ona, ili aristokratska žena) koliko njezin odnos prema Kristu i Majci Božjoj. Bila je samo obožavanje, trepet i krotkost, zadivljujuća čednost i beskrajna žrtvenost. Marija Magdalena sama sobom je simbolizirala lik Kristove nevjeste.

Crkva Marije Magdalene suprotnost je Petrovoj crkvi. Njegova - kruta, dogmatska, okrutna prema svima koji se nisu slagali s utvrđenom doktrinom. Njezina – sama ljubav.

Legenda glasi da je Marija Magdalena najveća svetica i pomazanica koja od smrtne boli začinje bezgrešno, i rodivši malog Josipa nastavlja Kristovu tajanstvenu dinastiju, dinastiju Grala. Od Josipa Najslađeg ( tako su po legendi nazivali sina Marije Magdalene) krenula je dinastija dispozina- nasljednika Krista, čuvara Kaleža Grala.

Kada je Petrova crkva postala 'stijena', Marija Magdalena izbrisana je iz prihvaćene doktrine, osim na mjestima gdje se pojavljuje kao grešnica koja je izlila skupocijenu mirru na glavu Krista. Izbrisana i ništa se o njoj nije znalo. Ali upravo u vrijeme rušenja starih dogmi i rashipnotizacije, javlja se živi interes za Mariju Magdalenu. Pišu se knjige, snimaju filmovi. Kao da se budi iz dubokog sna koji je trajao dvije tisuće godina.


http://www.bogumili.com/magdalena.htm


------------

lp, boro

http://budan.blog.hr/Post je objavljen 09.03.2012. u 08:07 sati.