Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/oska

Marketing

-POCINJU RADOVI U ZUPNOJ CRKVI U OVCAREVU-







Dragi naši župljani župe Ovčarevo i svi naši sunarodnjaci ma gdje bili!



Kako smo već najavili za Božić s pomoću Božijom od ponedjeljka 12. 03. 2012. započinjemo s građevinskim radovima u našoj župnoj crkvi a tiču se uređenja svetišta crkve u koji su uključeni svi elementi: oltar, ambon, svetohranište, zapravo cijeli prostor s kojeg se slavi sveto misno slavlje što je središnje mjesto svake crkve. Ovim činom želimo počastiti našu župnu crkvu, koja nas gotovo dva stoljeća okuplja u duhu vjere i zajedništva (ljepoticu u povijesnom, religijskom, arhitektonskom i umjetničkom smislu), za ovogodišnju obljetnicu 180 godina od osnutka naše župe Ovčarevo koju obilježavamo kroz ovu godinu: skromno, dostojanstveno i ponosno!





Velika je to obljetnica kada se uzmu u obzir sve "bure i oluje" koje nam je nametnula povijest življenja u našoj župi. Naš čovjek nikad nije pred tim pokleknuo i posustao nego je iz povijesti učio kako valja unatoč svim nedaćama s puno vjere nade i ljubavi ići dalje hrabro kroz život i nadasve voljeti poštovati i cijeniti sve ono što sam naši predci namrli i predali nama u baštinu, a koji su živjeli u puno težim vremenima nego što su ova danas.



Zato je ovo poziv svima nama koji živimo u župi i svima vama koji, volim reći i vjerovati, privremeno živite i radite izvan domovine da se zajedničkim snagama uključimo i ugradimo barem jedan kamenčić u mozaik kojeg želimo ostvariti u vremenu koje je pred nama.



Bliže Uskrsni blagdani! Mnogi od vas će doći da zajednički proslavimo veliku svetkovinu naše vjere "u kojoj je Krist raskinuo okove smrti i kao pobjednik od mrtvih ustao". Ovo je prigoda da se u duhu vjere i zajedništva okupimo i da od srca doprinesemo svojom potporom ovim radovima, naravno, prema vlastitim mogućnostima.



Još bih istaknuo jednu važnu vijest, a to je, da je za tisak spremna Spomenica župe Ovčarevo 1832-2012. u povodu 180 obljetnice župe koju je s puno truda i ljubavi napisao naš dr. fra Velimir Valjan. Ova knjiga donosi široku lepezu povijesnih podataka svega onog što je vezano uz župu Ovčarevo od njezina osnutka do danas. To je retrospektiva svih događanja u župi u zadnjih 180 godina. Malo je prostora u ovom javljanju da vam se sve ovim putem predstavi zato će biti, ako bude sve teklo po planu, prigoda za Uskrs da tu knjigu imate u svojim rukama. Za sve ostale informacije općenito možete nas kontaktirati na telefon.
00 387 30 518-989.



Preko bloga"Kliknu vilo" nastojat ćemo vas s vremena na vrijeme obavijestiti o svemu što se bude događalo u župi tijekom ove godine.



Svima vama i vašim obiteljima mir, svako dobro i obilje Božijeg blagoslova!



fra Marinko Didak, župnik




Post je objavljen 08.03.2012. u 23:13 sati.