Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/borut

Marketing

Odmor u Jeruzalemu

Kazu da je svaki razlog za odlazak u Jeruzalem dobar. Mi smo, osim odmora, htjeli provjeriti kako funkcionira dugo godina planirani i konacno uvedeni tramvaj "Citypass". Prva prepreka je bila u tome sto nam je trebala citava vjecnost za stici s plocnika na rubu ulice do stanice.



Zatim nam je trebala jos jedna vjecnost da bi na automatu kupili karte. Kovanica nismo imali, a od novcanica automat prima samo onu najmanje vrijednosti koju takodjer nismo imali. Isprobali smo sve kreditne kartice i na kraju, a u medjuvremenu su na izmakla dva tramvaja, uspjeli!



Tramvaj nas je preveo preko onoga mosta cije napete strune se vide na prvoj fotografiji ( ina ovom linku) i ulicom Jafo doveo u centar. Zaboravili smo brzo na te male neprilike i poceli se zabavljati sa maskiranim prolaznicima (jer Purim je).







(Ups! Ovaj nije maskiran, nego je samo umoran od nerada i neimastine)

Za kraj, odlucio sam i ja doprinijeti atmosferi Purima i zaigrao jedan bezglasni diptih za violinu i klavir.



Povratak tramvajem istom trasom (za sada postoji samo jedna tramvajska linija: 1L) bio je jos dramaticniji, jer su sada pred masinama za kartice cekali redovi potencijalnih putnika, kojima nikako nije islo od ruke kupiti voznu kartu. Vesna je nekako isposlovala kartu, a ja sam se ukrcao kao slijepi putnik. Na slijedecoj stanici smo se spustili i tamo sam "pobjedio" aparat koji je uslisio moju molbu da mi proda uslugu voznje. Nesto je trulo u tramvaju jeruzalemskom!!!



... ali Jeruzalem je lijep! Pa i nocu!



Post je objavljen 08.03.2012. u 20:44 sati.