Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

8. mart/ožujak



Drage moje blogerice i one koje će to tek postati.

Eto, između dva 'velika' datuma Valentinova i Uskrsa u današnja vremena skromno se uvukao, kao da se srami, nekada veliki dan – 8. mart (ožujak) - međunarodni dan Vas, žena, supruga, majki, radnica, kućanica, služavki, ljubavnica, pa spomenimo se i onih na najnižom stupnju društvene ljestvice – prostitutki.

Svima vama je jedno zajedničko: da ste žene i da u velikoj većini 'mačo' mozgova živite i postojite samo zato da bi udovoljavale njihovim prohtjevima. Bez obzira radi li se o 'mačo' političarima, supruzima, biznismenima, šefovima i crkvenim velikodostojnicima. Bez obzira na sve parole, zakone, propise, zaklinjanja, obećanja i inih farizejstava 'mačo' populacije. Bez obzira što oni radili i govorili.

Vi se još uvijek trebate boriti za svoja prava, za svoje dostojanstvo, za uvjete da ćete moći podizati nove naraštaje ne lišavajući se pri tome svojih životnih ambicija, želja i planova, za svoje mjesto pod suncem. Bez obzira što će na to reći čitatelji drugog spola. Spadali oni u neveliku populaciju koja Vam priznaje vaša prava, koja Vam pomaže u svakodnevnim poslovima ali koja Vas još uvijek, tamo negdje u najzabitijim kutcima svog uma, doživljava kao one koje im ipak nisu u svemu al pari.

Svima Vama, slagale se s ovim mojim razmišljanjima ili ne, i bez obzira što bih na današnji dan trebao govoriti i pisati samo o lijepim stvarima, možda baš usprkos tome, čestitam vaš dan, 8. mart, međunarodni praznik žena.

Bez poklona, bez karanfila, bez bombonijera, ali otvorenog srca.


Post je objavljen 07.03.2012. u 14:10 sati.