Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zaboland

Marketing

Amon Fikus Ra

Amon Ra sigurno nikada ne bi postojao da su Stari Egipcani zivjeli u Zabolandu. Velike rijeke - da. Nizina - da. Pijeska koliko hoces. Poplave - da. Ali sunca..sunca...ni za lijek.

Ili kak je Zvonimir rekao na kraju svog desetodnevnog boravka ovdje: "Hrvatski hokej mi uopce ne nedostaje. Hrana, pa za sad ni to. Ali sunce.... eee Sunce!!!" Od kada je otisao odlucio sam malo bolje to popratiti. U tih deset dana imali smo mozda jedan dan tu i tamo sunce. U petak je bilo oko tri sata sunca. Danas je dan poceo lijepo, ali sve izgleda da ce se zadrzati na kojih dva i pol sata sunca, jer sivilo je opet nemilosrdno zagospodarilo nebom. Kad ovdje kazu djelomicno oblacno onda je to uglavnom oblacno s tu i tamo kojom zrakom sunca. Ili kak u prognozi pise sansa za sunce: 15 %. Znaci mozda ga ni nece biti. Onda se ja cudim kad meni moj fikus vene.

Joj taj fikus. Imam jedan mini fikus (ala bonsai) vec jedno godinu i pol i sve je bilo dobro dok nije prije mjesec i pol poceo gubiti listice. Pozutjeli bi i poceli bi padati. U cvjecarnicama u gradu nisam mogao dobiti pametan savjet, jer kaj. Oni prodaju biljke i eventualno aranziraju, ali nisu uzgajivaci. Prosarao sam internet, pa vise svjetla, pa manje vode, bez gnojiva, presaditi, premijestiti, nepremijestiti... uglavnom sve sam probao i nista ne pomaze. Biljka sve vise slabi i ima samo jos par listica koji se drze. Sve mi je tesko gledati... ma pjevao bi mu ja, kada bi znao sto mu treba pjevati...

"Sunca, sunca gospodaru! Ne vidjesmo davno sunca!"


P.S. hmm da trebao bi stvarno promijeniti ime bloga. Ruka se lagano oporavlja, dok u pocetku nisam mogao ni spuzvastu lopticu stisnuti lijevom sakom, sad je to vec moguce. No mali prst je jos uvijek osjetljiv i ograniceno mobilan. Eh da buraz zamisli koji peh, ne mogu glasno pljeskati dlanovima...lekker voor me.


Post je objavljen 06.03.2012. u 14:28 sati.