Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/najbrze-vijesti

Marketing

Iz hobija sastavio spačeka, naposlijetku dobio posao

Dvadesetpetogodišnji Zagrepčanin Ante Šomođi još se kao 13-godišnjak zaljubio u Citroenov popularni automobil 'spaček'. Kad je prije sedam godina kupio taj automobil, ovaj prvostupnik ekonomije nije ni sanjao da će mu to donijeti posao.

Iako je prvostupnik ekonomije i nikada se nije obučavao za mehaničara, Ante je svog spačeka sam sastavio. "Imam ga sedam godina, ali vozim ga šest – jedna godina mi je trebala da ga složim", ispričao je Ante za Dnevnik.hr. Kad je sastavio svoj prvi žuto-plavi spaček, krenuo je na put 2008. godine, putevima Dunava sve do Crnog mora.

"Prošavši sve ove puteve s kvarovima koji su se mogli riješiti unutar 30 minuta odlučio sam malo ozbiljnije proučavati spačeke. Tako sam većinu slobodnog vremena provodio u svojoj radioni radeći na autu i polako počeo pomagati i prijateljima s njihovim problemima", ispričao je Ante.

U travnju ide na off road utrku

Usput se družio s ljubiteljima spačeka na susretima u Češkoj i Francuskoj, što mu je naposlijetku donijelo i posao. "Nakon pet godina provedenih u radioni došao je dan kad sam upoznao Louisa Barboura, mehaničara iz Engleske koji je tim autima posvetio 30 godina života i napravio posebnu verziju spačeka, za off road. Tako je započela Louisova i moja suradnja koja traje već dvije godine. Iduće godine Louis se seli u Hrvatsku i tada spaček počinje biti i moj posao", rekao je Ante, čiji kolege s ekonomije posao u struci traže najmanje godinu i pol dana.

S novim spačekom kojeg upravo slaže u svojoj radioni, Ante će u travnju nastupati na natjecanju off road spačeka.

"Nakon svega što se dogodilo unutar samo šest godina zbog spačeka mogu mirno donijeti odluku, to je to – spaček zauvijek sa mnom kroz život", kazao je Ante.

Danas.hr

Post je objavljen 06.03.2012. u 18:08 sati.