Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

Zeleni ponedjeljak...

Već sam spominjala u svojim postovima frišku ministricu čudnog izgleda. Opet je zahuktala javnost svojim načinom preodgoja tvrdokornog hrvatskog stanovništva glede mesojedstva.

Ne kužim kaj je baba luda ili rolleyes, no bezmesni dan u tradicionalno hrvatskom društvu bi se još mogao provući kroz bezmesni i/ili vegetarijasko - riblji dan petkom. Pogotovo u vrijeme korizme.

Ne kažem da stvar nije zanimljiva. I ja osobno volim ponedjeljkom na poslu pojesti nešto "lagano" tipa palenta + vrhnje i malo salate, no ne smatram da bi to trebalo uvjetovati svima na način da nema druge opcije. U ovom slučaju mesne.

Drugo, kako jedna osvještena ekologinja i pripadnica demokratske liberalne (SDP) stranke može učiniti takav gaf da uskrati dijelu ljudi njihov (dobar ili loš, odnosno nezdrav) odabir hrane?

I da, apropo gorespomenute korizme osobno se držim katoličkih postulata i tokom korizme petkom ne jedem meso. No, to ne znači da drugim ljudima namećem svoje opredjeljenje, osim što pokušavam u red dovesti i svoju obitelj.

I ne velim da je to nezdrava opcija. Čak dapače. Više puta tjedno bi bilo dobro ne jesti meso, odnosno konzumirati ribu, no nama kontinentalcima je to malo teže. Neće, pa neće.... njami

Post je objavljen 05.03.2012. u 19:37 sati.