Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

Flambojantno-odvratni Jutarnji list...




Sve čekam i nikako da dočekam da se netko potrudi prokomentirati u zadnje vrijeme vrlo učestalu upotrebu riječi 'flambojantan' u EPH-tiskovinama, naročito zastupljenu u onoj gnjusobi od Nedjeljnog Jutarnjeg.

Ta riječ upravo nedjeljnom izdanju Jutarnjeg naročito dobro pristaje i siguran sam da nije slučajno što se upravo u tom najžutijem tjednom izdanju tog dnevnika ta riječ najučestalije pojavljuje.

A čini mi se da je i svoju premijeru imala upravo jedne nedjelje u toj tiskovini.

A u jučerašnjem izdanju učinili su i mali koračić naprijed (ali neprocjenjivo veliki za novinarstvo u Hrvata) pa su nas podučili kako je moguće i flambojantnije od flambojantnog. Dapače, i najflambojantnije, čak!

Eto, moj je prijedlog da se ove teme prihvati četverac iz emisije 'Peti dan', u nekom od svojih skorašnjih TV-ukazanja...

Ako Pavić i Todorić - o čija se imena četverac u zadnje vrijeme prečesto spotiče - tu emisiju dotad ne izgnaju iz programske sheme...


****


P.S.


Dragi moji EPH-ovci, zašto stati na 'flambojantnom', evo vam nekoliko prijedloga za daljnju upotrebu (zasad ću se zadržati samo na pridjevima koji točno opisuju vaša izdanja) :

- nauseous
- abhorrent
- repelent
- repulsive
- sordid
- execrable
- detestable
, itd.








Post je objavljen 04.03.2012. u 23:00 sati.