Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

KUD-a „Šubić“ Novska na 2. susretima dječjih skupina



Dječja folklorna skupina KUD-a „Šubić“, proteklog je vikenda sudjelovala na 2. susretima dječjih skupina u Lipovljani. Uz organizatore i domaćine, KUD „Lipa“ iz Lipovljana, na susretima su sudjelovale dječje folklorne skupine iz Čazme, Garešnice, Križa, Jablanovca (kod Zaprešića), djeca područne škole Nova Subocka i dječjeg vrtića „Iskrica“ Lipovljani.
U prepunoj dvorani Društvenog doma u Lipovljanima, publika je srdačno bodrila najmlađe folklorne izvođače hrvatskih dječjih igara, pjesama i kola.
KUD „Šubić“ se predstavio slavonskim dječjim igrama i pjesmama, uz tamburašku pratnju Marka Martinovića na primu. Voditeljice dječje folklorne skupine su Adriana Božić i Anamarija Žunić.
Dječja folklorna skupina KUD-a „Šubić“ djeluje od 2002. godine i okuplja oko 35 djece u dobi od 5 do 12 godina. Do sada su sudjelovali na Dječjim Vinkovačkim jesenima, na smotri dječjeg folklora u Kutini i u Bistri, na Danima graditeljske baštine u Krapju, na Večeri dječjeg folklora u Rajiću, te svake godine u programu „Lukovo u Novskoj“.

Novska

Post je objavljen 03.03.2012. u 13:04 sati.