Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/meca

Marketing

Status kandidata


Gospodja Srbić krenula na proslavu kod bivše susede. Nekad su živele zajedno, ali sad stanuju u susednim ulicama. Spremaju se da zajedno krenu na godišnji pa treba o svemu dogovoriti. Okupiće se veliko društvoi g-dja Srbić se baš radovala svom dolasku.
Na samom polasku problem. Lepo se spremila, darove ponela, ali u gužvi izgubila adresu. Krenula je polako, onako po sećanju, išla išla, pa još hodala,dosta se vrtila u krug, a i hodala je dva koraka napred, tri nazad, umorila se već, a nikako da nadje ulicu gde se društvo sakuplja.
Kad je već posustala, cveće joj uvenulo, a i ona bila što bi se reklo, ni za šta, svetlo na kraju tunela. Sretna g-dja Srbić polete kao da je dobila krila i tu je, samo što nije, ulica gde treba da dodje.
Još samo da nadje kuću, pa kat, i stan gde se slavlje održava... to će ona lako.
Bojim se samo nešto.
Koliko znam, na slavlje je pozvano veliko društvo. G-dja Dojčlandić sprema večeru, ima prasence i ostale djakonije, piće donele sve zvanice. Neke su malo gundjale što oni džabalebaroši ne donesoše ništa samo zasedoše za sofru. Jedu i piju, navalili svi kao da će sutra smak sveta.
G-dja Grkonolus ne može više ni da zine pa trpa u džepove i torbe i traži da joj spakuju da ponese. Najviše se ljute na nju g. Talijanos i g. Portugalitos, jer su planirali da ponesu večeru kod sebe, a ne neke ostatke, velke familije, sitna deca, nema kad da se radi i zaradi.
Bilo kako bilo, ako g-dja Srbić ne sredi svoju šminku, teško da će stići na vreme za večeru. Možda joj se zalomi koje parče suve pite za koju se niko ne grabi



Post je objavljen 02.03.2012. u 15:09 sati.