Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

VELEPOSLANIK EU VANDOREN POSJETIO MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE


NAJAVLJEN POSJET POVJERENIKA EUROPSKE
KOMISIJE ZA POLJOPRIVREDU DACINA CIOLOSA !

Prema informacijama glasnogovornika ministarstva poljoprivrede, veleposlanik Europske unije u RH Paul Vandoren posjetio je 29. 2. ministarstvo poljoprivrede.
Tihomir Jakovina ministar poljoprivre i Paul Vandoren šef Delegacije EU u Hrvatskoj “ razmijenili su informacije o nizu bitnih pitanja iz područja poljoprivrede koja je veoma značajna u Hrvatskoj i EU, budući da je dio Zajedničke poljoprivredne politike.
Posebno se raspravljalo o bitnim pitanjima i razmišljanjima u kontekstu sadašnjih rasprava o reformi zajedničke poljoprivredne politike u EU.
Na početku sastanka ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina predstavio je novi organizacijski ustroj i planove budućeg rada Ministarstva poljoprivrede uključujući i planove agencija na području poljoprivrede. Predstavljene su i pripreme za pristupanje, posebno što se tiče pravnog okvira, akreditacije i sustava upravljanja za izravna plaćanja, zajedničkog uređenja tržišta, te drugih radnji u najvažnijim segmentima poljoprivredne politike i ribarstva. Također je prezentiran i plan akreditacije Agencije za plaćanja u poljoprivredi ribarstvu i ruralnom razvoju.
Ministar Jakovina i veleposlanik Vanodren složili su se kako postoji potreba daljnje kontinuirane suradnje i razmjene bitnih informacija iz resora poljoprivrede obzirom na vrlo skoro članstvo Hrvatske u EU.
Na kraju sastanka izmijenjene su kratke informacije o predstojećoj posjeti povjerenika za poljoprivredu Europske Komisije Daciana Ciolosa Hrvatskoj, koja se planira početkom travnja ove godine” piše u priopćenju ministarstva poljoprivrede.





Post je objavljen 01.03.2012. u 09:38 sati.