Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/whiteflesh

Marketing

Kako se čuva stolno, kuhinjsko i ostalo rublje


(slika preuzeta sa stranice prikladnog naziva Special to Woman, http://www.womenshomepage.net/kitchen-utensils/)


Odlučila sam uvesti novu rubriku u ovaj usahli blog. Ta će rubrika najvjerojatnije imati jedan do nijedan nastavak, ali će se u svakom slučaju periodički ponavljati. Od izuzetne je važnosti da vas upravo danas upoznam s principima čuvanja stolnog vina te kuhinjskog i ostalog rublja.

KRUH, KOLAČ, KOBASICE I ĆEVAPE ne režite na samom stoljnjaku, nego za to upotrijebite nogu od stola ili neku drugu prikladnu podlogu.

PAZITE KAKO BRIŠETE VILICE I NOŽEVE jer su šiljci i oštrice česti uzrok oštećenih i prorezanih ručnika i razrezanih grkljana. Za tu je svrhu bolje upotrijebiti posebne krpe sastavljene od staklene vune i zametnutih ostataka bračne svađe.

OKRHNUTI TANJURI, vrčevi, čaše, lonci s ispucanim emajlom i slično također su neprijatelji kuhinjskih krpa.

HALJINE ILI RUBLJE, kada parate, odvojite za taj posao dovoljno vremena. Bolje da utrošite dva mjeseca i sedamnaest dana više nego da nepopravljivo oštetite materijal nestrpljivim paranjem.

KUHINJSKE KRPE upotrebljavajte samo za brisanje suđa, a nikad za brisanje susjedovog psa i/ili grobnice Borisa Davidoviča.

BOČICE S LIJEKOVIMA nije dobro stavljati na stolno rublje, jer neki lijekovi štetno djeluju na osjetljive tkanine. Umjesto toga, ostavite ih da lebde u zraku.

ŽILETE ZA BRIJANJE ne smijete brisati ručnikom, ni jesti za predjelo. Za tu svrhu treba otrti žilete bugačicom.

ZAPALJENOM CIGARETOM pažljivo baratajte i ne gasite je na tuđim podlakticama, kako biste spriječili opekline.

PRI PROSTIRANJU STOLA stavite preko cijelog stolnjaka zaštitni prozirni najlon, ali to nije lijepo premda je praktično.

PREKO PREGAČE stavite još skafander, vreću za spavanje i šator kao zaštitu u naročito prljavom poslu. Tako ćete dulje sačuvati pregaču i uštedjeti pranje. Morate biti oprezni u blizini vatre.

ČARAPE ŠTEDITE ako ih barem svaki drugi dan mijenjate. Čarape nemojte nikad nemarno baciti na dno kontejnera, jer će vam Holding naplatiti kaznu od do 300 kuna za ilegalno uskakanje u kontejner. Uvijek je dobro kupiti šezdeset pari istih čarapa jer se onda po potrebi mogu upotpuniti ako se jedna od njih ošteti.



Knjiga za svaku ženu (dvadeseto izdanje), ur. Čuča Smokvina Boranić (Zagreb: Nakladni zavod Znanje, 1986), str. 64





Post je objavljen 29.02.2012. u 22:22 sati.