Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/igniss

Marketing

Test tvoje igre 3: Ocjenjivanje

Prošli test je imao tek ponešto odgovora, što nije ni loša stvar: može se problemu pristupiti s više dubine. Ovoga puta je tematika bila prizemnija i, u neku ruku, svakodnevnija. Zato krenimo s analizom:

TEST #1: Izašao si vani sam (bilo namjerno bilo jer su prijatelji otkazali u zadnji čas) i završio u disku. Okolina je klasična za takvo mjesto - bučni basovi tehno muzike, blješteća svjetla koja navodno imitiraju efekt LSD-a i odnose publiku u zanos, hrpa ljudi koja u malom prostoru bolje ili lošije pleše na zgusnutom podiju, i zveket čaša i smijeha.

Plesao si pola sata, bolje ili lošije se ljuljajući u nekoj profinjenoj maniri za koju pretpostavljaš da predstavlja hip-hop. Usput si možda dotakao pokoju curu ili dobio par pogleda, ali nije se dogodilo ništa značajno. Umoran i zadihan, povučeš se malo sa strane i zavališ u stolicu za jednim slobodnim stolom. Upravo je tada, sasvim na prepad, kada primjetiš zgodnu djevojku kako ti prilazi. Vitka je, mlada i prirodno lijepa, iako je efekt malo zagušen pod teškim alternativnim stilom, mnogobrojnim piercingima i tetovažama kojima se obilježava kao vjerni alternativac.

Djevojka ti se nasmiješi, sjedne do tebe i da ti nešto što drži u ruci - veliku crvenu ružu. "Hej!" obrati ti se, gledajući te zavodljivo. "Sviđa mi se tvoja kosa. Kako se zoveš?" Vrlo je otvorena i čini se da razgovor teče prilično glatko. Dapače, ne samo da se ne libi tjelesnog kontakta s tobom, već ti šalje dugačke, zavodljive poglede, i toliko je odvažna da nakon minute ima ruku oko tvog struka i položenu na bedra. Čudno! Tko bi rekao da takve uopće postoje?

Što ćeš uraditi?

radekonj: Kod takve devojke koju spominjes pricacu i cekati dok mi ne kaze cenu u stilu - daj $ 100 i jebi me celu noc i sutra ujutro.Ako mi se svidi to cu i uraditi.

Da se razumijemo, prostitucija nije igra, i stoga se ne može ocjenjivati u tom kontekstu. Ali bonus bodovi za odlučnost i hladnoću, zato 4.

Vuk: Malo smanjiti tempo kojim se sve odvija tako da joj pokazem da me ne moze vrtiti oko prsta i da joj unesem malo nesigurnosti u njezinu predstavu.
(Moje zivotno iskustvo je da na jednu zenu koja se ovako ponasa jer te zeli odvuci u krevet te iste veceri, dolazi njih deset koje to rade samo zato da se malo zabave, da si dokazu da su atraktivne/lijepe/seksi, i da se malo poigraju s muskim jer im je dosadno)
Nakon toga lagano eskalirati tempom koji ja diktiram.


Ovaj odgovor je kao iz udžbenika, i to u dobrom smislu. Treba preuzeti kontrolu kako se ne bi upalo u mit "wow baš je mene odabrala", te zatim nastaviti eskalaciju svojim tempom. Ta eskalacija, kako ćemo vidjeti poslije, mora biti brza inače može doći do katastrofalnih posljedica.
Ipak, koliko god bila važna zabavljena vještina, vrlo ju je teško lažirati tako da je praksa jedino rješenje. Svatko će ovdje imati drukčije iskustvo i biti u različitoj fazi. Budući da kao vrijedni igrač učiš na svojim i tuđim greškama, ne bi trebalo trajati dugo dok ovo ne razviješ. 5.

AlexMali: Treba udariti dok je željezo vruće, zar ne? Rekao bi joj odmah da mi se sviđa i da dođe sa mnom doma

Koliko god se slagao s Vukom tamo gore da treba pokazati i neku zadršku prije nastavka, nema ništa loše u direktnom pozivu (kad je ona već počela). Iako je ovo na površini Beta (wow, sviđaš mi se), većina Beta NIKADA neće imati dovoljno muda dodati i direktni poziv na seks. Iako ovo nije otvaranje, princip je isti kao i kod Apokaliptičnog otvaranja: ona će biti impresionirana tvojom odvažnošću (ako je pokazana na pravi način). -5

Što se dogodilo: Nasmiješio sam se, kratko pogladio njeno bedro i rekao "znaš, tamo odakle sam ja je običaj da muškarac priđe ženi." Zatim sam poveo opušteni razgovor o klubu, tome gdje živi i čime se bavi kad nije ovdje, u čemu me odlučno sabotirala ekstremno glasna muzika. Pitao sam je o piercingu u nosu koji je imala i iskoristio to kao priliku za još malo intimnog dodirivanja dok je tenzija rasla. No nenaviknut na ovu situaciju, nisam dovoljno brzo eskalirao do poljupca. Koliko brzo? Unutar 5 minuta. Neki će se začuditi, no toliko je ponekad dovoljno čak i u nekim brzim situacijama vani, a kamoli ne u razuzdanom klubu gdje se ona sama ponudila.

U roku od dvije-tri minute se ispričala da mora ići na WC i nije se nikad vratila. Negdje tamo je počela pričati s tipom koji je izgledao vrlo slično meni (hint hint) i u roku od jedne minute počela plesati s njim. On ju je ubrzo pokušao poljubiti, na što mu je ona opalila šamarčinu i odgurnula ga. Budući da on nije odustajao (lol), nakon još minute plesa je popustila i negdje iz trećeg pokušaja su se počeli ljubiti. Neka nitko ne kaže da neandertalska igra ne može dati efekte. Poslije je opet navratila do mene s poznatim "hoćeš li biti gentleman i kupiti mi piće?", no iako sam na to bio spreman, bitka je već bila nepovratno izgubljena.

Ne znam je li na kraju završila s tim drugim tipom ili je i njega htjela upotrijebiti kao pojačivač ega, no Pouka prve priče je zasigurno ova: onaj tko ne eskalira, masturbira.

-------------------------------------------------------------------------------------

TEST #2: Napravio si profil na online dating stranici i upoznao si neku koja ti se sviđa. Nakon par poruka, kemija nije super ali čini se da imate neke zajedničke interese i imate o čemu pričati. Jedno popodne, ona u poruci spominje:
"Baš se spremam otići u kafić XYZ (kao svaku večer u ovo doba) pa možeš navratit :P (Tamo sam otprilike do 11, četvrtkom se nalazim tu s kolegicama.)"

Što ćeš uraditi?

radekonj: Idem da proverim njene drugarice i ako mi se nesto svidi shiricu poznastva u pocetku a onda i udariti.

Iako mislim da je to upadanje u zamku kako je Vuk istaknuo, sviđa mi se devijantni kut upada u tu zamku: provjeriti drugarice? Izvrsno. Nema boljeg zaokreta od toga da dođeš i posvećuješ više pozornosti prijateljicama. 5-

Vuk: “… pa mozes navratiti” – da, samo onda ako zelim da ju nikada ne vidim golu!
Ne ici u XYZ kafic te veceri niti u snu.
Uopce ne odgovoriti na text poruku taj isti dan.
Tu vecer (cetvrtrak) otici ili sa frendovima van ili se naci ne nekom drugom djevojkom ili raditi nesto korisno (ucenje/posao, teretana, razvijanje nekog talenta, hobi itd.)..
Slijedeci dan, petak, odgovoriti na poruku. Kratko i sazeto. Ujedno dogovoriti sastanak za par dana tako da joj samo saopcim mjesto i vrijeme radnje i da treba doci.


Igra je snažna u tebi. Točno ono što treba napraviti. 5.

AlexMali: "Da ali ti plaćaš piće" i otišao bi tamo, nemam što izgubiti

Isti kut gledanja kao radekonj, samo na drugi način. Upadaš u zamku ali pokušavaš to "omekšati" da ne bude preveliki izraz interesa. Mislim da će plan s prijateljicama imati veći utjecaj od samo jedne rečenice kojom se spašava lice, no ako se već mora ići, to je svakako dodatak koji se treba naći u pristanku. 4.

Što se dogodilo: Nisam sljedeći dan dogovarao ništa, već sam nastavio normalno pričati jer sam ionako dan iza toga išao na izlet izvan grada (heh heh). Nakon još par dana dopisivanja sam dogovorio sastanak, našli smo se i bili smo skupa par tjedana. Nismo si skoro nimalo odgovarali, no bilo je lijepo da smo imali priliku isprobati stvar.

Čestitam, Vuče. Dobivaš priznanje.



Uploaded with ImageShack.us

Post je objavljen 27.02.2012. u 22:37 sati.