Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Porezna reforma (+ kradeze (II))

Jedna crtica (tvrdnja) o poreznim nedoumicama.

U Hrvatskoj ne postoje poduzetnici. U tim okvirima većinu investicija pokreće država. Dakle, investitori su oni koji trebaju naplatiti poreze, a (veći) porezni obveznici služinčad (čitaj: državni (porezni) se novci investiraju i od tih novaca naplaćuje porez (a porez postaje državni novac) ali struktura odlučivanja i vlasništva upućuje da su i jedni i drugi u dogovoru nametnici nad ogromnim novcima koji cirkuliraju bez nadzora ...).

Medijska teza o "našim" koji su zadnjih 20 godina ustoličili taj model zanemaruju sociološko-ekonomsko-demografske teorije o nužnosti postojanja društvenog i gospodarskog organiziranja, a taj vid organizacije se temelji na demografskoj podlozi.
Dakle, tvrdnje o nastupu "naših" oslobađanjem od srba nema potvrdu u ozbiljnijim rasčlambama. HDZ nije kradeze (niti je krivac)...

Naše su pobili i protjerali, "naše" učili i dresirali, razvojno ostavili na stadiju kad nemamo znanja uočiti da tisuće milijardi kuna kontrolira uska interesna skupina ... (stručno upitna, moralno neupitna).

Zaključak: Nije korumpiranost uzrok, već posljedica ... posvemašnijeg propadanja hrvatskog društva (u zajednicama sa srbima nazvanim jugoslavije). Nužno je uočiti teški poremećaj društva, nesposobnog normalno funkcionirati (a ne ganjati 30-ak milijuna zagubljenih u poslovnim i političkim dogovorima ...) Onaj tko je promišljao ovu državu, zaračunao je posljedicu korupcije (koja je daleko manje štetna od pogubnosti jugoslavenskih ideja koja je djelom i uzrok sadašnje (benigne) korumpiranosti). Ali su vam se jugoslavi nametnuli tezom o korupciji i kradezeu ... oni će vas uputiti u nedostatak onih koje su prokazali i pobili, na nedostatak onih koje su protjerali , ... svakako! Utapanjem u poreznim reformama nastavljaju praksu zatupljivanja, koju su (linić svakako) provodili u jugoslaviji, (jer su teški id*oti, nesposobni konstruktivno sudjelovati, već samo zavaravati ...)

Proistekla tvrdnja iz tvrdnje o porezu nastavak je teme Kradeze (I) ...

Post je objavljen 26.02.2012. u 12:39 sati.