Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mnkportotolero

Marketing

MAKARSKA SE OSVETILA

PORTO TOLERO - NOVO VRIJEME 2:3 (0:1)

Novo Vrijeme nosi tri boda iz Ploča ! Osvetili su se Makarani Portu za poraz u prvom kolu i odvojili su se na tri boda od Porta. Utakmica je odigrana u prekrasnom ambijentu, a na parketu nije nedostajalo lijepih akcija i pogodaka.

Obje momčadi otvorile su utakmicu pažljivo ispitujući taktiku protivnika. Porto je stvorio nekoliko izglednih šansi, ali prvi pogodak postignut je u 15.minuti. Makarani imaju korner, lopta dolazi do Stankovića koji šalje loptu na drugu stativu gdje je Renato Buzov ostao sam, te postiže pogodak svom dojučerašnjem klubu. Zanimljivo je da je Buzov u prvom kolu u dresu Porta slavio u Makarskoj, a sad je u dresu Novog Vremena slavio u Pločama.
Porto Tolero je prvo poluvrijeme odigrao odlično. Ne pamti se kad smo stvorili ovoliko prilika i uputili toliko udaraca prema golu kao sada, a isto tako ne pamti se kad nismo uspijeli realizirati ovakav broj prilika. Jednostavno je vratar Perković branio i ono nemoguće te je spasio Makarane na ovoj utakmici.

Početak drugog poluvremena ponudio je zbilja atomski futsal. Prvo u 23.minuti Kazazić probija lijevu stranu i snažnim udarcem po podu pogađa suprotni kut vratara Zovka za 0:2. Nije se dugo čekalo na sljedeći pogodak. Minutu kasnije Porto ima korner, u poznatoj akciji lopta dolazi do Džeke koji smanjuje na 1:2. Ipak, minutu kasnije ponovno Kazazić izlazi sam na golmana, prvi šut brani Zovko, ali odbijenu loptu Kazazić posprema u mrežu za 1:3.

Zadnjih sedam minuta Porto igra sa golmanom-igračem, opet se stvaraju prilike, publika se budi. Dvije minute prije kraja nakon dobre akcije Galić postiže pogodak za 2:3. Ipak, još nije kraj. Porto ulazi u probleme sa prekršajima, Makarani imaju dva akumulirana, ali Jelavić je oba puta bio neprecizan. Pretkraj utakmice došlo je do velikog naguravanja. Težak prekršaj dogodio se na Pearu, ali sudac Knezović nije dosudio akumulirani već je podijelio tri žuta kartona Galiću, D.Maliću i Pearu, a ranije je Marković dobio žuti zbog prekršaja gdje je bilo dvojbeno je li za žuti karton.
Ne znamo zašto sudac Knezović protivnicima svira i lakše faulove, dok za Porto uopće nema iste kriterije te ne svira teže prekršaje nad Portovim igračima. Isti sudac sudio je Portu protiv Okruka, Squarea i sad protiv Makarske i imao je iste greške na štetu Porta. Slučajnost ili namjera, prosudite sami !


Na kraju, Makarani osvajaju tri boda i polako grabe prema prvoj ligi. Utakmica je bila odlična, uzbudljiva sa puno lijepih akcija, prilika, pogodaka, ali i fantastičnih obrana na obje strane. Perković je po prikazanom najbolji vratar lige i na ovoj utakmici je spasio Novo Vrijeme od poraza. Čestitamo Makarskoj na ovoj velikoj pobjedi !



Post je objavljen 26.02.2012. u 12:06 sati.