Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

KOLIKO NAS KOŠTA MESIĆEV POTPISANI SPORAZUM IZ KYOTA?



ZANIMA ME - KOLIKO HRVATSKA GODIŠNJE IZDVAJA IZ DRŽAVNOG PRORAČUNA ZA PROJEKT UJEDINJENIH NARODA - ZA ČLANSTVO?

Hrvatski sabor na čelu sa Lukom Bebićem je 27. travnja 2007., ratificirao protokol iz Kyota. Hrvatska je postala 170. država koja je prihvatila ovaj dokument.

Protokol iz Kyota uz Okvirnu konvenciju Ujedinjenih naroda o promjeni klime dodatak je međunarodnom sporazumu o klimatskim promjenama, potpisan s ciljem smanjivanja emisije ugljičnog dioksida i drugih stakleničkih plinova. . Protokol je stupio na snagu 16. veljače 2005. godine.

Bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić potpisao je sporazum Protokola iz Kyota, na taj način Hrvatska je postala članica

Sjedinjene Američke Države i neke manje države odbile su ratificirati protokol iz Kyota. Greenpeace (ekološka organizacija - najveća na svijetu) smatra da je protokol postavio preskromne ciljeve kojima se neće postići veći pomaci..

Greenpeace se bori za "dobrobit Zemlje" još od 1971. godine kada je mali brod volontera uplovio u Amchitku, područje sjeverno od Aljaske, gdje je vlada SAD-a obavljala nuklearne pokuse. Sve se je više pojavilo raznih bolesti zbog zagađivanja Planete zemlja. Milijuni ljudi su postali bolesni.

U Bjelovaru, 26. veljača 2012. godine

Vođa pokreta ŠTIT

BRANKO STOJKOVIĆ
095/814-82-90
brankostojkovi152@yahoo.com
http://rostojkovic1958.blog.hr
CROATIA


Post je objavljen 25.02.2012. u 21:33 sati.