Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

2-Headed Shark Attack (2012)

Image Hosted by ImageShack.us

Sve u svemu: 1 / 5 burninmad
Više o filmu: Imdb.com
Video

Preživjeli bježe na koraljni otok nakon 'Semestra na moru', gdje im je brod bio potopljen od mutirane dvoglave morske kerine, a kada i otok počne tonuti, nitko neće biti siguran od dvostrukih ralja čudovišta...

Image Hosted by ImageShack.us

Ovo je još jedan od očajnih filmova sa morskim živinama, gdje smo prije znali dobivati megalodone, mutirane morske pse, divovske piranje, pa čak i pješčane morske pse (Sand Sharks iz 2011.), a ovdje smo pak dobili maestralnog dvoglavog morskog psa, koji je možda još i najluđa kreacija od svih maloprije navedenih. Produkcijska kuća Asylum od svojih početaka nikada nije uspjela izbaciti dobar film, bilo je tu mnogo pokušaja sa nastavcima nekih filmskih hitova poput Titanic II ili War of the Worlds II, ali to je sve bio toliki šrot, da su se izgleda prebacili samo na horror vode i počeli izbacivati ovakve naslove. Sada kada sam vidio neke njihove naslove, morat ću se obavezno baciti na gledanje i Mega Shark filmova poput Mega Shark vs. Giant Octopus ili protiv Croconosaurusa, haha pa milina će mi biti narednih par tjedana...no, vratimo se na film. Režije se prihvatio Christopher Ray, izrazito uspješan redatelj koji iza sebe ima svega par naslova, jedan od njih je gore spomenut, a ostali su također iz Asylum produkcije. Što reći? Ne vjerujem da i sami možete očekivati puno od naslova, a ja sam nikako ne mogu razumjeti koja je poenta ovih filmova...jedino da čovjek posrpda cijelu ekipu koja je radila na njemu i da se duboko razočara u horror filmove, žanr koji ovakvi filmovi konstantno ruše.

Image Hosted by ImageShack.us

Sve je apsolutno loše, ne razumijem one kojima je ovo bilo trunke zabavno, ja se nisam uspio nasmijati na neke neumjesne dijaloge koji izgledaju kao da ih je pisao neki napaljeni perverznjak od 16-17 godina. Nažalost, ne mogu ih se sad sjetiti, ne pada mi na pamet prevrtati film, ali znam da su bili toliko stupidni da sam se zgrozio na te neke 'šale' koje su na kraju ispale prave gluposti. Rješenja likova i njihova nagađanja i prepirke su mi se popele navrh glave, to je toliko očajno konstruirano, a pogotovo odglumljeno. Gluma je u filmu možda najsvjetlija točka, ali kad to kažem, to ne znači da je i pozitivna. Gluma je također pravi očaj, imamo ovdje dvije 'zvijezdice' Carmen Electru i Brooke Hogan, koje su ovdje totalno podbacile, a ne sjećam se da su mi se ikada i dopadale, makar Brooke Hogan nismo ni imali prilike igdje drugdje vidjeti osim ovdje i u Sand Sharks. Predstoji joj definitivno blistava karijera. Efekti u filmu su bedasti i jako jeftini, sudeći po slikama što sam vidio prije izlaska filma rekao bih da se netko dobrano šali i da će te lutke od morskih pasa zapravo biti tako loše, ali je ipak u filmu malo to poboljšano vizualno, makar je i dalje to teški očaj. Scena kada morski pas ugrize nogu jedne ženske, pusti nogu i nakon toga nema ni trunke krvi je legendarna. Sama ideja filma je popraćena sa puno loših segmenata pa se tu jednostavno ne može napraviti niti dobra parodija, ni dobra komedija, a kamoli horror ili film za ekipu.

Image Hosted by ImageShack.us

Smatram da dvoglavi morski pas nije niti film za ekipu, niti zabavan film. Sve je puno klišeja, loše glume, bljutavih dijaloga i preloših efekata. Jednostavno, jako loš film. Negativno.

Post je objavljen 02.03.2012. u 18:27 sati.