Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Čaj od korijena đumbira

Nakon više od trideset urednih godina privremeno sam nedavno apsolvirao pivo, došlo je do zasićenja. Kušao sam sigurno preko 300, ako ne i više stotina vrsta piva iz baš cijelog svijeta i mislim da sam iskustveno blizu čuvenom pivoznancu, koji nema veze s pjevačem, Michaelu Jacksonu.
Par tjedana proučavam čajeve, ne ove kupovne iz vrećica i paralelno novac koji sam davao za pivo ulažem u tretmane kod Koreanca diplomiranog u Kini, već mogu svjedočiti da nevjerojatne stvari postiže glede mog organizma.
Da krenemo s današnjom temom, to je bio moj prvi čaj, opisat ću kako ga ja radim, googlao sam kratko jutros, na netu to ide drukčije.
Kupite korijen od đumbira, na tržnici, kod nas ga se još nađe u Billi.Odrežete ili otkinete komadić.Stavite ako imate džezvu s litar vode, može naravno i manje na jaku vatru.Ogulite taj komadić đumbira i nasjeckajte ga u što manje komadiće, ide jako jednostavno ako slijedite njegovu vertikalu.Ja ga onda trpam sitno nasjeckanog, kad mi se ne da ne baš sitno, nema veze, u vrećicu, kupio sam prazne vrećice u DM-u.

Kad voda zakuha skloniti je s vatre i ostaviti vrećicu s đumbirom u njoj do deset minuta, malo prošarati s vrećicom i baciti je u smeće, s komadićima đumbira naravno. Čaj je gotov, ja ga obično prelijem u termosicu, izbjegavajte jeftine azbestne, pa zasladim s domaćim medom s tržnice, to naravno po želji, jednostavno pustim da med kapa u termosicu, termosicu zatvorim pa promućkam.Trenutno preferiram jedan još bolji čaj, al otom potom. Đumbir daje dodatnu snagu, dobar je za probavu, detoksikaciju, da ne nabrajam dalje, nemojte ga presladiti jer ima i zanimljiv tipičan okus.

Post je objavljen 25.02.2012. u 09:34 sati.