Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/severinomajkus

Marketing

Grubisic: Mozda bi Milanovic mogao biti kardinal. Vlada se ponasa poput Crkve da bi izvukla Hrvatsku iz krize – daje obecanja i trazi od gradjana vjeru i nadu. (J.L.)
Ovim ce sazetim rijecima o Hrvatskom politikanstvu don Grubisic nedvojbeno preuzeti vijenac prvenac britke jasnoce, koji je tako dugo pripadao gospodji Rudan, okicen njenim rijecima : „Svinje, svinje, svinje!“
No, tesko je tom prilikom pojmiti i cemu don Grubisic cilja u svom daljnjem tekstu za Slobodnu Dalmaciju, nagovjestavanjem oformljenja jednog novog Kluba u sprezi sa HSS, njegovim Seljacima i Mljekarima. Zar to nije jedno identicno podilazenje glasackoj marvi – taktika koju Grubisic izlaze ostroj kritici kad je rijec o surovanju Milanoviceve vlade na kupovanju Vatikanske insuficijence podredjujuceg Hrvatskog gradajanina .
Ovih se dana takodjer oglasila jedna gospodja, pomislju da se baci pod Zagorski vlak, prateci svakodnevne tabloide, kojima nasi novinari odrzavaju u prezimljucem stanju taj masovni „insufijetni mentalitet“. Gospodja je ocito povridjena do samoubilackog nauma osjecajuci se Nitko i Nista u toj sredini.
Danima komuniciram u mislima s njom, nadajuci se da se predomislila: Draga gospodjo, i jest da smo insuficijentni Putnici, ali samo dotle dok se zaticemo u tom Zagorskom vlaku koji je iskocio iz svojih shina.
Svako, pa i najmanje dijete, u takvoj bi neprilici , valjda, pomislilo prije svega kako da se zajednickim snagama svih putnika u toj razularenoj karavani, sto svakodnevno jurca prema svojoj halucinirajucoj Metropoli, ponovno vrati na svoje shine, da stigne na cilj, i vikne, prije nosto se jos Milanovic pridruzi svom Beckom karnevalu: „VI ste marva koja bogato prezimlje nas trud!“


Post je objavljen 23.02.2012. u 21:43 sati.