prošlu, tj. sad već pretprošlu nedjelju, imala sam uz ručak salatu od crvenog zelja, iako ne znam zašto ga zovu crveno kad je ljubičasto...no uglavnom, baš sam si postavila pitanje zašto se to zelje uglavnom radi samo na salatu a baš je lijepo i zaslužuje da ga se više koristi
kako sam kupila ogromnu glavicu, ostatak sam ostavila u frižideru i u subotu mi je palo na pamet da bih ga mogla izdinstati pa kako ispadne, uvijek postoji kanta za smeće :D
a ispalo je tako fino da je mlađi sin izjavio da to svakako moram češće raditi, kao da sam to ikad prije napravila :D
i što se jelo sve u subotu:
ljubičasto zelje začinjeno chilli mješavinom, čili paprikom i cimetom i podlijevano prirodnim sokom od jabuke
pileći medaljoni marinirani u soja sosu, panirani u mljevenim orasima
krumpir pečen u pećnici, začinjen soli, paprom, chilli mješavinom, čili paprikom, malo maslinovog ulja i par komadića putra
hm, sad bi vi to i malo detaljnije vjerojatno ;)
za zelje: na žlici putra i maslinovog ulja pirjati sitno nasjeckani luk koji smo odmah posolili, dodali 3-4 prstohvata chilli mješavine, 1-2 prstohvata mljevene čili paprike i prstohvat cimeta, kad luk omekša dodati zelje narezano na rezance, pirjati dok ne povene i dalje podlijevati jabučnim sokom dok ne bude mekano
za piletinu: izrezati pileća prsa na medaljone, staviti ih u staklenu posudu i začiniti soja sosom toliko da svi budu obloženi, ne trebaju plivati u sosu, ostaviti na sobnoj temperaturi oko sat vremena, uvaljati ih u mljevene orase pomiješane s malo oštrog brašna i peći na malo masnoće par minuta
za krumpir: izrezati krumpir na kocke, posipati svim već navedenim začinima, poškropiti s malo ulja i sve dobro promiješati, dodati par kockica putra i peći na 225 dok se ne ispeče
kad uzmete po zalogaj od svega, u ustima milina ;) dobar tek
Post je objavljen 22.02.2012. u 21:10 sati.