Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

BIVŠI LAĐAR NA NAJVEĆEM VRHU JUŽNE AMERIKE

Bivši lađar ekipe „Norin“ iz Matijevića, dubrovčanin Lazar Badanjac, osvojio je 6962 metra visoku Aconcaguu, najveći vrh Južne Amerike.
Lazar Badanjac je kao 2009 godine sudjelovao na Maratonu lađa kao član ekipe „Norin“ Matijevići u kojoj je tada bilo nekoliko osoba iz Dubrovnika i okolice i koji su na treninge dolazili čak iz Dubrovnika! Lazar je kao član Hrvatske gorske službe spašavanja stekao dragocjeno iskustvo u planinarenju i alpinizmu, a uvijek je bio spreman na nove izazove.

Ekspedicija u kojoj je sudjelovao Lazar je trajala 12 dana i u početku je imala 17 sudionika, a od 12 planinara koji su krenuli na završni uspon, 10 se uspjelo popeti na sam vrh i među njima i naš bivši lađar.

Temperatura je tijekom pothvata cijelo vrijeme bila – 24, a udari vjetra su dosezali i do 60 kilometara na sat što je na toj temperaturi teško podnošljivo i za najspremnije osobe jer je osjećaj hladnoće dosezao nevjerojatnih -32 stupnja. Inače cijela ekspedicija je trajala 12 dana i u njoj je bilo osoba iz više država.

Svojevremeno je Lazar uredniku ove stranice rekao da mu je Maraton bio najnapornija stvar u životu, pa će biti interesantno čuti usporedbu Maratona lađa s usponom na Aconcaguu.

Naravno, šalu na stranu, vjerujemo da je to neusporedivo, ali i vjerujemo da ovo nije zadnji uspjeh našeg Lazara.

Lazare čestitke iz Neretve!


Fotografija s vrha
Image and video hosting by TinyPicPost je objavljen 20.02.2012. u 23:10 sati.