Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mnkportotolero

Marketing

HRVATSKI FUTSAL KUP

U utorak i srijedu igraju se utakmice osmine finala Hrvatskog futsal Kupa. Nakon odigranih regionalnih finala, dobio se konačan redoslijed od 16 ekipa koje su poredane po uspjehu u Kupu u zadnjih pet sezona. Sinoć je Vrgorac GTP u Makarskoj nakon penala pobijedio Novo Vrijeme te postao posljednjik sudionik osmine finala. Podsjetimo, u osmini finala igra se samo jedna utakmica, dok se u daljnjem natjecanju igraju po dvije utakmice.

Porto Tolero u utorak igra u Gospiću protiv momčadi MNK Lika Šport. Prema riječima njihove struke klub trenutno igra županijsku ligu, ali po kvaliteti se mogu natjecati u većem rangu, a možda u daljoj budućnosti izboriti i 1.HMNL. Vrlo su mlada momčad koja okuplja igrače iz Gospića i okolice, te imaju želju ponoviti uspjeh kluba MNK Gospić koji je nekoliko godina osvojio sve trofeje u Hrvatskoj i igrao na UEFA Futsal Cup-u. Klub i njihov predsjednik Nikola Župan dobitnici su nagrade Grada Gospića za poticaj i razvoj športa u prošloj godini.

Porto Tolero je nešto kasnije počeo pripreme za nastavak sezone nego što je to bilo prošlih godina. Drugi dio prvenstva klub se bazira na prvenstvo u drugoj ligi, dok će kup natjecanje poslužiti kao provjera kvalitete sa drugim ekipama koje ne igraju 2.HMNL-jug.
U klub se vratio Marko Karić, dok je klub napustio Renato Buzov koji je pojačao redove Novog Vremena. Ostatak ekipe ostao je nepromijenjen, te se u nastavak prvenstva kreće s istim ciljem, a to je borba za vrh tablice. Utakmica u Gospiću će biti dosta teška, najviše zbog neigranja Marija Batinovića koji ima zabranu igranja zbog dobivenog crvenog kartona na prvenstvenoj utakmici protiv Squarea. Isto tako, poslovno su spriječeni Ante Galić i Petar Marević te će se njihov izostanak sigurno osjetiti.

Utakmica se igra u utorak u 16 sati.


Parovi osmine finala:

Nacional - Osijek 031
Split Brodosplit Inž - Kastav
Uspinjača - Kutina
Potpićan 98 ABS - Vrgorac GTP
Mejaši - Osijek VBK
Kijevo - Petrinjčica
Lika Šport - Porto Tolero
Square - Sokoli

Post je objavljen 20.02.2012. u 17:24 sati.