Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/stuffonmymind

Marketing

Don't it make you smile?

Danas bi se trebala osjećati odlično. Prošla sam zadnji ispit ovog semestra, provela sam odličan dan vani, napokon se mogu malo odmarati dok ne počnu nova predavanja, kroz par mjeseci bi trebala odslušati i preostale predmete i diplomirati...ali ne. Ja se osjećam grozno.
Ne mogu ni opisati koliko me muči život poslije faksa. Pritom mislim na posao. Nakon 8 godina osnovne škole, 4 godine gimnazije i 5 godina fakulteta na kojem sam dala sve u roku i stvarno uživala u učenju, ja nimalo ne vjerujem da ću naći neki (dobar) posao i pokazati što mogu. Ova situacija u Hrvatskoj me ubija. Kako je moguće da mlada osoba, sposobna i koja želi raditi, ne može naći nikakav posao? Već sad znam da ću se kad diplomiram prijavljivati za poslove i čekati doma pozive koji se neće ostvariti. Nemam vezu i to je to.
Toliko mi je zlo od slušanja svih okolo kako rade i super im je, a kad ih pitam kako su dobili posao - A čuj...xy mi je sredio. Sjajno.
Jedini način da i dobijem neki posao je poznavanje milijun jezika, ako znam sve na računalu, imam neke druge posebne vještine. Isto sjajno. Kako bi ja trebala savršeno naučiti te jezike kad nisam bila u tim zemljama u kojima se pričaju i kad nemam para za tečaj? Shvaćam ja da treba uložiti novaca i vremena u sve to, ali kako da izmislim te novce? Bez problema bi učila bilo što, obožavam učiti, ali bez novaca ništa.
Tražila sam preko ljeta i studentski posao. Ista stvar. Svi oni koji imalo valjaju (dakle nisu dijeljenje letaka, promocije, pozivni centri) odlaze prijateljima zaposlenih ili se prijavi 500 drugih studenata. Radila sam i ove nabrojane u zagradi, ali to je takvo mučenje, previše se voza studente i onda se ne plati po pola godine i više.

Ono što me ubija je što želim pomoći roditeljima. Želim i ja pridonositi kućnom budžetu, dosta mi je više življenja od žicanja njih za 10 kn. Ali što da radim? Nema mi druge.

Nemam nade nimalo. no

Nisam ništa posebno htjela reći ovim postom. Samo se želim malo izjadati, pa makar to nitko ni ne vidio. bang


Post je objavljen 16.02.2012. u 00:09 sati.