Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

ZEMLJA PROPADA DOK SU SABORSKA IZVJEŠĆA USPJEŠNA



Prihvaćanje DORH-ovog izvješća u Sboru RH, 15. veljače 2012. godine

Podnoseći u Saboru izvješće o radu državnih odvjetništva za proteklu 2010. godinu, glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, ustvrdio je; da bi Državno odvjetništvo imalo bolji uspjeh, da su bili "alati" kakav mu je dao (sad) novi Zakon o kaznenom postupku - odlučnije bi se krenulo u obračun sa organiziranim kriminalom i korupcijom.

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, između ostalog je kazao: DORH je uspješan, iako bi još trebalo novih 16 ljudi koji bi radili kao zamjenici. USKOK je 2010., imao 1101 kaznenih prijava, od kojih se 925 su se odnosile na korupciju. Najčešće se radilo o zloupotrebi položaja i ovlasti.

Sudovi su za kaznena djela organiziranog kriminala donijeli 305 presuda, od čega je 286 presuda usuđujući. Uspješnost u tim predmetima je 93,07 posto osuđujučih presuda.

Gledajući izlaganja u Saboru RH, na drugom programu HRT-a, kako zastupnici iz različitih stranaka "liju hvalospjeve" i podržavaju, odnosno usvajaju Bjićevo izvješće, tako zemlja propada i u bezakonju se kalja. Svi oni koji sad sjede u tom Saboru, kao stara elita - krivi su za ovakvo katastrofalno stanje u državi.

Kada je bila ministrica pravosuđa Ingrid Antičević - Marinović (SDP), nije me htjela primiti u svoj ured, da joj kažem o bjelovarskim korumpiranim sucima. Njena tajnica mi je rekla; da me može zapisati za razgovor i da sam tek na redu za 6 mjeseci. Ta bivša ministrica nije mi odgovorila ni na jednu moju pismenu predstavku. Danas ona u Saboru RH, prča o pravdi i poštenju..

Savjetnik od (bivše) ministrice Pravosuđa Ingrid Antičević - Mrinović je bio Miljenko Kovač iz Bjelovara, kojem sam također predao sve papire, tj. pravo-valjanu dokumentaciju, o nepravilnosti sudca, državnog odvjetništva i policije. Iako sam po gradu znao vidjeti, tj. sretati se sa Kovačem, on nikada nije čak ni pogledao u mene. Nego me je ignorirao*, iako dobro me je inače znao... Kovač je već nekoliko godinama teško bolestan.

Isto tako je bilo kada je bio ministar policije MUP-a Šime Lučin (SDP) u tri navrata sam doputovao u Zagreb, i predao sastavljene tri knjige koje su ukupno sadržavale 300 stranica materijala o kriminalu i korupciji i Bjelovaru, danas on sjedi u sabornici i tamo pamet prodaje.. Sva bezakonja u Hrvatskoj polaze najprije od njih.

Što mi građani možemo očekivati od takvog Sabora Republike Hrvatske?

MISLIM DA ONAJ TKO OBAVLJA VAŽNE I VISOKE FUNKCIJE U DRŽAVI TREBA BITI POTPUNO ZDRAV, IZMEĐU OSTALOGA BORIS ŠPREM NAVODNO IMA RAK. A SA TAKVOM ZLOČUDNOM BOLEŠĆU (PLAZMOCITA) IPAK NE BI MOGAO BITI PREDSJEDNIK SABORA RH. MILANOVIĆ JE UČINIO GREŠKU KADA JE TAKVOG ČOVJEKA SA LOŠIM ZDRAVSTVENIM STANJEM POSTAVIO NA TU DUŽNOST.TO JE TERET I NIJE PUT U DRUŠTVO SA BRŽIM PROCESOM. ZAŠTO NETKO UVIJEK SUOSIJEĆA I SOLIDIRA SE SA BOLEŠĆU NA ŠTETU CIJELOG DRUŠTVA, TJ. NARODA...

U Bjelovaru, 15. veljače 2012. godine

Vođa pokreta ŠTIT

BRANKO STOJKOVIĆ
http://crostojkovic1958.blog.hr
095/814-82-90
brankostojkovic152@yahoo.com
C R O A T I A
http://istinazanarod.blog.hr




Post je objavljen 15.02.2012. u 13:29 sati.